Yangınlarla boğuşan Los Angeles’ta, belediye itfaiye bütçesinde kesinti yapmış!

Los Angeles’ta Çıkan Yangınlar Devam Ediyor: İtfaiye Bütçesinde Kesinti Ortaya Çıktı

California’nın Los Angeles kentinde devam eden yangınlar, belediyenin itfaiye departmanının bütçesinde yapılan 17 milyon dolardan fazla kesintiyi gün yüzüne çıkardı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ın Temmuz 2024’te itfaiye departmanının bütçesinde ciddi bir kesinti yaparak muhalefetin eleştirisine maruz kaldığı belirtildi.

Bass’ın, orman yangınlarına karşı hazırlıksız olduğu ortaya çıkarken, şehrin itfaiye teşkilatına ayrılan bütçede 17,6 milyon dolarlık bir kesinti kararı aldığı ifade edildi.

Los Angeles Şehir Kontrolörü Kennith Mejia’nın yaptığı açıklamada, 2024-2025 mali yılı bütçesinde yangınla mücadele kaynaklarından da kesinti yapıldığına dair bilgiler yer aldı.

Yangınla mücadele fonundan kesinti yaparak farklı projelere kaynak aktaran Belediye Başkanı Bass, eleştirilerin hedefi haline geldi.

Ayrıca, Bass’ın yangınlar sürerken Gana’da yeniden seçilen Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama’nın yemin törenine katıldığı ve gecikmelerle suçlandığı da kaydedildi.

Los Angeles İtfaiye Departmanı yetkilileri, kent tarihinin en yıkıcı yangınlarından biriyle karşı karşıya olduklarını, şimdiye kadar 2 binden fazla evin zarar gördüğünü açıkladı.

Yangının Hollywood bölgesine sıçradığı ve birçok ünlünün evlerinin yanı sıra 5 kişinin de hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Yangın nedeniyle bölgedeki tüm okulların tatil edildiği de bildirildi.

Komşularını Kızdıran Güneş Uluçay Opera Yarışmasında Birinci Oldu


Günün Öne Çıkan Haberleri…

Related Posts

Böbrek nakli sonrası parazit şoku: İki hasta kurtçukla doldu

ABD’de iki erkek hasta, aynı bağışçıdan aldıkları böbrek nakilleri sonrası parazit kurtçuklarla dolu bir vücutla mücadele etmek zorunda kaldı. New England Journal of Medicine’de yayımlanan vakaya göre, organların geldiği bağışçının Karayipler’de yaşamış olması bu nadir ve tehlikeli enfeksiyonun kaynağı olarak belirlendi.

Ankara’da 567 firmaya haksız fiyat soruşturması

Ankara’da valilik tarafından başlatılan denetimlerde 567 firma hakkında haksız fiyat artışı şüphesiyle işlem başlatıldı.

Putin ve Macron’dan kritik görüşme: Orta Doğu ve Ukrayna masada!

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin ve Macron, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma, ABD’nin İran’a yönelik saldırıları ve Ukrayna’daki durum bağlamında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin, Rusya ve Fransa’nın …

Market raflarının vazgeçilmez konserve markası iflas etti

ABD merkezli konserve gıda üreticisi Del Monte Foods, yaşadığı finansal zorlukların ardından iflas koruma başvurusunda bulundu. Bu gelişme, şirketin geçen yıl tartışmalı bir borç yapılandırmasına gitmesinin ardından geldi.

Kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti: Sahnede fenalaşan Sevcan Orhan’dan ilk açıklama

Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, Kıbrıs’ta sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Sosyal medyada, ünlü sanatçının kalp krizi geçirdiği yönünde iddialar yayıldı. Bu haberlerin ardından Sevcan Orhan, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak yaşadığı durumu kendisi açıkladı.

Trump Gazze’de ateşkes için tarih verdi: Netanyahu Washington yolcusu

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Gazze Şeridi’nde ateşkesin gelecek hafta sağlanabileceğini dile getirdi.