Yağışlara sevinmeyin! Türkiye, yeniden kurak döneme girecek

Türkiye Hava Durumu ve İklim Değişiklikleri Prof. Dr. Murat Türkeş’ten Açıklamalar

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, Türkiye’nin yakın gelecekteki hava durumu ve iklim değişiklikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Türkeş, Türkiye’de son dönemde yağışların artış gösterdiğini fakat önümüzdeki 10 gün boyunca özellikle Batı Anadolu ve Orta Karadeniz kıyılarında yağış beklendiğini, diğer bölgelerde ise kuraklık sürecinin yeniden başlayacağını belirtti.

“İzmir’de Ekim ve kasım dönemindeki yağışlarla kuraklığın etkisinin azaldığını gözlemledik ancak uzun vadeli kuraklık etkisini hala hissediyoruz. Su kaynaklarındaki azalma, topraktaki nemin düşmesi ve bitki örtüsü ile tarımsal ürünlerdeki durum bize kuraklık tehlikesini gösteriyor” dedi.

‘Sıcaklıklar Normallerin Üzerinde Olacak’

Prof. Dr. Türkeş, Türkiye’nin son zamanlarda yağışlı hava sistemlerinden yüksek basınç koşullarına geçtiğini ve önümüzdeki 10 gün boyunca Batı Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz haricinde genel olarak kurak bir döneme girileceğini belirtti. Ayrıca hava sıcaklıklarının 10 gün boyunca Kuzeydoğu Anadolu dışında Türkiye genelinde normallerin üzerinde seyredeceğini vurguladı.

“Ocak Ayında Sıcaklıklar Normalin Üzerinde Olacak”

Türkiye’de sonbaharın normalden daha sıcak ve kurak geçtiğini belirten Türkeş, hava sıcaklıklarındaki artışın deniz yüzey sıcaklıklarına da yansıdığını ifade etti. Normalin üzerinde seyreden deniz yüzey sıcaklıklarının ocak ayında da devam edeceğini söyleyen Türkeş, Türkiye kıyılarında normallerden daha yüksek deniz yüzey sıcaklıkları beklendiğini belirtti.

Related Posts

Tokat’ta Kaza: 6 Yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde otomobilin tarlaya uçması sonucu 1’i bebek 6 kişi yaralandı.

Geyve’de Yangın: İki Mahalle Boşaltıldı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Hacılar ve Taşoluk mahalleleri boşaltıldı.

Sema Silkin Ün: Kıbrıs Türkü’nün Haklı Davasının Yanındayız

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasının yanında olduklarını vurguladı. Ün, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne sahip çıktığı bir gün olduğunu belirterek, bu mücadeledeki kahramanları minnetle andı.

Reşt’te Patlama: 13 Yaralı

İran’ın Reşt kentinde meydana gelen patlamada 13 kişi yaralandı; olay gaz sızıntısından kaynaklandı.

Endonezya’da Yolcu Gemisinde Yangın

Kuzey Sulawesi açıklarında yangın çıkan yolcu gemisinde 3 kişi hayatını kaybetti.

Molotof Saldırısında 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul’da restoran ve oto galerilere düzenlenen molotof saldırısında 6 şüpheli yakalandı.