Türkiye ile Çin arasında ‘kazan kazan’ dönemi! Bakan Uraloğlu detayları açıkladı

Türkiye, Çin ve Avrupa Arasındaki Yük Taşımacılığında Önemli Bir Rol Oynuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin, Çin ile Avrupa arasındaki yük taşımacılığında hızlı, güvenilir ve öngörülebilir rota sunduğunu vurguladı. Orta Koridor’un Kuşak ve Yol Girişimi ile doğal bir sinerji oluşturduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ni de kazan-kazan ilkesi çerçevesinde desteklediğini ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xi’an şehrinde düzenlenen 9. İpek Yolu Uluslararası Fuarı’nda konuşan Bakan Uraloğlu, İpek Yolu’nun tarihi önemine vurgu yaparak, bu ticaret yolunun kültürlerin, fikirlerin ve dostluğun yolu olduğunu belirtti.

Ulaştırma Sektörü Ekonomik Güvenliğin, Bölgesel Entegrasyonun ve Barışın Temel Taşıdır

Xi’an ve Anadolu şehirleri arasında yapılan ticaretin yanı sıra kültürel ve ekonomik köprüler kurmayı amaçladıklarını belirten Uraloğlu, Tarihi İpek Yolu’nun günümüz gereksinimleriyle harmanlayarak ileriye taşımak için çabaladıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Ulaştırma sektörü sadece bir altyapı meselesi değil; aynı zamanda ekonomik güvenliğin, bölgesel entegrasyonun ve barışın temel taşıdır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde küresel ölçekte erişilebilir, sürdürülebilir ve çok modlu bir ulaştırma altyapısı sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Güzergâhı’nı güçlendirmek için büyük projelerde öncülük ettiklerini belirtti.

Ülkemiz Kuşak ve Yol Girişimi’ni Kazan-Kazan İlkesi Çerçevesinde Desteklemektedir

Doğu ile Batı arasında bağlantısallığın geliştirilmesini hedefleyen Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi’nin, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Kuşak ve Yol Girişimi ile uyum içinde olduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ni kazan-kazan ilkesi çerçevesinde desteklediğini vurguladı.

Uraloğlu, yeşil koridorlara geçişin planlanması gerektiğini ve Türkiye’nin hedefinin kalıcı, dengeli ve uzun vadeli iş birlikleri oluşturmak olduğunu ifade etti. Ulaştırmanın tüm alanlarında kolaylaştırıcı ve entegre çözümler sunmaya hazır olduklarını belirten Uraloğlu, karşılıklı faydaya dayalı bir iş birliğini büyütmeye açık olduklarını da belirtti.

Related Posts

ABD’nin olası regülasyon hamleleri Bitcoin’i uçuşa geçirdi

ABD’nin olası regülasyon hamleleri kripto para Bitcoin’e rekor tazeletti. İşte o detaylar…

Enflasyon raporu açıklanıyor: Piyasalar, Merkez Bankası’na kilitlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2025-II’nin tanıtımı amacıyla perşembe günü saat 10.30’da İstanbul Finans Merkezi TCMB yerleşkesinde bilgilendirme toplantı gerçekleştirecek. Karahan, bankanın yıl sonu …

Altında ani yükseliş: Son bir haftanın zirvesinde!

ABD’de yaşanan mali belirsizlikler ve Fed yetkililerinin açıklamaları yatırımcıları güvenli limanlara yöneltti. Altına olan talep artarken, doların değer kaybı bu hareketi destekliyor. Gram altın fiyatları da yükselişini sürdürüyor.

Haftanın ilk işlem gününü borsa düşüşle tamamladı (20 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,60 değer kaybederek 9.514,01 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 154,35 puan azalırken, toplam işlem hacmi 98,7 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,76 değer kazanırken …

Sukkar Şeker’den 400 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı

Türkiye’nin önde gelen pancar şekeri üreticilerinden Sukkar Şeker, alternatif finansman kaynaklarını çeşitlendirme vizyonu doğrultusunda ikinci sukuk ihracını da başarıyla tamamladı. Şirket, Kuveyt Türk Yatırım aracılığıyla 13 Mayıs 2025 tarihinde 400 milyon TL tutarındaki ikinci kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirdi. 3 ay vadeli ve katılım finans ilkelerine tamamen uygun olarak yapılandırılan ihraç, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Çin yedi ay sonra ilk kez faiz indirdi

Çin, 7 ay sonra ilk defa gösterge kredi faiz oranlarını düşürdüğünü açıkladı.