‘Türk berberlere’ operasyon: 25 milyon TL ele geçirildi

İngiltere’de Batı Mercia Polisi; Ticaret Standartları Kurumu, Batı Midlands İtfaiyesi, Göçmenlik Bürosu ve HMRC’nin ortak operasyonunda ‘Türk berberi’ olarak anılan 33 farklı berber salonuna baskın düzenlendi. Operasyon, suç örgütlerinin berber salonlarını dolandırıcılık, kara para aklama ve yasa dışı ticaret için kullanmalarını engellemek amacıyla yürütülen “Machinize Operasyonu” kapsamında gerçekleştirildi. Operasyonlarda 500 bin sterlinin (yaklaşık 25 milyon TL) üzerinde kayıt dışı para ele geçirildi.

Yetkililer, son bir yılda bu tür baskınlarla toplamda 6 milyon sterlinden fazla suç geliri ele geçirildiğini açıkladı. İngiltere Ulusal Suç Ajansı da benzer operasyonlarla ülkedeki yasa dışı faaliyetleri engellemeye çalışıyor.

NAKİT DÖNGÜSÜ DİKKAT ÇEKTİ

Batı Mercia Polisi ekonomik Suçlar Birimi’nden Dedektif Müfettiş Dan Fenn, berber salonlarının suç örgütleri tarafından sıklıkla kullanıldığını belirtti. Fenn, “Berber salonlarının yüksek nakit akışı, suç gelirlerini gizlemek için ideal bir zemin oluşturuyor. Machinize Operasyonu ile suç ağlarına net bir mesaj veriyoruz, ‘Toplumumuzda yasa dışı faaliyetlere göz yummayacağız” dedi.

Baskınlarda elde edilen istihbarat raporlarının ilerleyen dönemlerde yeni operasyonlara ışık tutacağı ifade edilirken, vatandaşların bu tür işletmelerle ilgili şüpheli durumları ihbar etmelerinin operasyonun başarısında kritik rol oynadığı belirtildi.

TÜRK BERBERLER VE SUÇ ÖRGÜTLERİ ARASINDAKİ BAĞLANTI İDDİALARI

Daily Mail’deki habere göre İngiltere’de son yıllarda hızla artan ‘Türk berber’ salonlarının, bazı suç örgütleri tarafından para aklama amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle sık sık gündeme geldiği ifade ediliyor. 2023 yılında ülkede 750 yeni berber dükkanı açılması, yetkililerin şüphelerini artırdı.

Uyuşturucu uzmanı ve eski emniyet yetkilisi Gary Carroll, bu işletmelerin suç dünyasında bir “kopya model” haline geldiğini belirterek, “Bir suç grubu işe yaradığını gördüğünde, diğerleri de aynı yöntemi kullanıyor. Toplum nakitsiz ekonomiye geçerken, berber salonları hala büyük ölçüde nakitle çalışıyor. Ayrıca bu sektör herhangi bir resmi kurum tarafından denetlenmiyor ve restoranlardaki gibi sıkı hijyen kontrollerine tabi değil” dedi.

Related Posts

İş anlaşmazlığı felakete gitti: Ölümle tehdit etti arabasını yaktı

Esenyurt’ta iddiaya göre, inşaat ve emlak işiyle uğraşan Erhan Çiftçi ve birlikte iş yaptığı Ömer Çevikel arasında anlaşmazlık çıktı. Çiftçi’den bir miktar para isteyen ancak alamayan Çevikel, ölümle tehdit ettiği Çiftçi’nin otomobilini yaktı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken otomobilin kundaklandığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Hamas’tan ABD’nin ateşkes önerisine yanıt: “10 esir serbest bırakılacak”

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un sunduğu ateşkes önerisine dair cevabını arabuluculara teslim ettiklerini bildirerek, hayatta olan 10 esir ile 18 esirin cenazesinin İsrail’e teslim edileceğini açıkladı.

76 ülke gezdi: En fazla para harcadığı ülkeleri açıkladı

Dünyanın her ülkesini 23 yaşında tamamlayan Alman influencer Luca Pferdmenges, “bütçe dostu” olarak öne çıkan birçok destinasyonun düşündüğünüz kadar ucuz olmadığını açıkladı.

Boşandığı polis memurunu öldüren komisere ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de boşandığı polis memuru Sevda Kuş’u (37), tabancayla vurarak öldüren komiser Ali Yılmaz (40), ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmayı izleyen Kuş’un babası Erkan Kuş, karar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

Fransa’da çocukların olduğu yerlerde sigara yasağı!

Fransa Sağlık Bakanı Catherine Vautrin, çocukların bulunduğu park, plaj ve bahçe gibi dış mekanlarda 1 Temmuz’dan itibaren sigara içmenin yasaklanacağını belirtti. Vautrin, Fransız Ouest-France gazetesine yaptığı açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren …

Rektörün aylığı 1.2 milyon

Rektör maaşları skandala döndü. Çankırı’dan sonra Karabük’te de 1.2 milyonluk maaş ortaya çıktı. Rektör Kırışık, oturduğu villanın 60 bin TL’lik kirasını da üniversiteye ödetiyor.