Samsun’daki Çay Ocakları Oruçlu Müşteriler İçin Dinlenme Mekanı Oluyor

Samsun’da Çay Ocakları Oruçlu Müşteriler İçin Dükkanlarını Açıyor, Ancak Çay Satışı Yapmıyor

Samsun’da çay ocaklarının yoğunlukla bulunduğu arastada birçok çay ocağı oruçlu müşterileri için dükkanlarını açıyor fakat çay satışı yapmıyor. Çay satışı yapılmayan dükkanlar oruçlular için dinlenme mekanına dönüşüyor.

Samsun’un İlkadım ilçesindeki bazı çay ocakları, Ramazan ayına özel geleneksel uygulamayı bu yıl da sürdürdü. Dükkanlarını açık tutan çay ocakları, iftardan önce çay satışı yapmıyor.

Özellikle tarihi Saathane Meydanı civarındaki çay ocakları, oruçlu müşterilerine dinlenme alanı sağlıyor. Oruçlu vatandaşlar, çay ocaklarında oturup gazete okuyarak, televizyon izleyerek veya namaz saatlerini bekleyerek vakit geçiriyor. Bazı esnaflar ise Ramazan ayına saygı gereği iftardan önce ocaklarını yakmıyor. Ramazan ayında birçok esnaf, lokanta, kahvehane ve pastane faaliyetlerine devam etse de İlkadım ilçesindeki bu çay ocaklarının gösterdiği hassasiyet, oruç tutan vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Genellikle Büyük Cami cemaatinin namaz aralarında kullandığı çay ocaklarından faydalanan vatandaşlar, “Samsun’un havasına belli olmuyor. Birkaç gün sıcak, birkaç gün çok soğuk oluyor. Ramazan ayında birçok çay ocağı dükkanını içecek satmak için değil, bizlerin zaman geçirmesi için açıyor. Bizler de evde canımızın sıkılmasındansa hem burada camiye gelip namaz kılıyoruz hem de namaz aralarında cemaatten arkadaşlarla sohbet edip zaman geçiriyoruz. Bazı çay ocakları bu geleneği bırakmış içecek satışı yapıyor ama hala bizleri düşünen esnafımızın olması bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandılar.

Yıllar öncesinde arastadaki neredeyse tüm çay ocaklarında bu gelenek sürdürülürken, şimdilerde ise satış yapan esnaf sayısının arttığı belirtildi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.