Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Rusya saldırıya başladı, Polonya uçaklarını havalandırdı

Rusya’nın Mykolaiv’e düzenlediği son hava saldırısında üç kadın yaralandı, kentte yangınlar çıktı. Polonya hava kuvvetleri saldırılar sonrası alarm durumuna geçti. Ateşkes umutları zayıflarken Trump’ın barış çabaları da henüz sonuç vermedi.

Rusya’nın Mykolaiv’a Düzenlediği Hava Saldırısında 3 Kişi Yaralandı

Cumartesi gecesi Rusya’nın güney Ukrayna’daki Mykolaiv bölgesine yaptığı hava saldırısında üç kişi yaralandı. Saldırı sonucunda vurulan binalarda yangın çıktı ve Polanya, Rus saldırısına karşı uçaklarını havalandırdı.

Ukrayna yetkilileri, saldırının, bir gün önce Kryvyi Rih kentinde dokuz çocuk dahil en az 19 kişinin hayatını kaybettiği saldırının hemen ardından gerçekleştiğini belirtti. Ukrayna, Rusya’yı ateşkesi uygulamamakla suçladı.

Polonya Uçakları Alarm Durumuna Geçti

Rusya’nın batı Ukrayna’ya yönelik yeni hava saldırıları başlatmasının ardından Pazar sabahı erken saatlerde Polonya ve müttefik hava kuvvetleri alarm durumuna geçti.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyon Komutanlığı, bu adımların risk altındaki bölgelerle sınırda bulunan alanların güvenliğini sağlamak amacıyla atıldığını açıkladı.

Ukrayna genelinde hava saldırısı uyarıları yapılırken Mykolaiv Valisi Vitaly Kim, evlerde ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Ukrayna Acil Durum Servisi, yaralanan üç kadından birinin hastaneye kaldırıldığını, diğer ikisinin ise ayakta tedavi edildiğini duyurdu.

Servis ayrıca, gece boyunca çıkan yangınlarla mücadele eden itfaiyecilere ait fotoğraflar ve videoları paylaştı.

Barış Süreci Uzakta

Rusya’dan olayla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Her iki taraf da sivilleri hedef almadıklarını iddia etse de savaşın başladığı 2022 yılından bu yana binlerce sivil yaşamını yitirdi. Bu kayıpların çoğunluğu Ukrayna vatandaşlarına ait.

Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca Kursk, Belgorod ve Rostov bölgelerinde toplam 11 Ukrayna insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu. Rostov Vali Vekili Yuri Slyusar, saldırıda can kaybı olmadığını, ancak bir ilçedeki idari binalara insansız hava aracı parçalarının düştüğünü açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, göreve gelir gelmez savaşı 24 saat içinde bitirme sözü vermişti. Ancak Trump’ın Rusya ile yaptığı görüşmeler, savaşın sona ermesini sağlamadı.

ABD, geçen ay Ukrayna ve Rusya ile iki ateşkes anlaşması üzerinde uzlaştığını duyurdu. Bu anlaşmalardan biri, tarafların enerji altyapılarına yönelik saldırıları durdurmayı amaçlıyor.