Parmaklarıyla gören ressam Mudanya’da

MUDANYA (İGFA) – Mudanya Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, dünya çapında tanınmış doğuştan görme engelli ressam Eşref Armağan’ı misafir etti.

Etkinlik, Tahir Paşa Konağı’nda gerçekleşti ve Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, eşi Müge Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, meclis üyeleri, engelli dernekleri üyeleri ve sanatseverler etkinliğe katıldı.

4 yaşında görme engelini fark eden ve okuldaki arkadaşlarının desteğiyle harfleri ve sayıları dokunarak öğrenen Eşref Armağan, resim yapmaya babasının tahtaya kazıdığı bir kelebek figürüyle 12 yaşında başladığını ifade etti. Armağan, ailelerin desteğinin önemini vurgulayarak, engellilere yeteneklerini keşfetmeleri için cesaret verdiğini belirtti ve “Engelinizi kabul edin, ardından sevdiğiniz işi yapmaya kararlılıkla devam edin. Emin olun ki başarılı olacaksınız” dedi.

Ayrıca, görme engelliler için sunulan yapay zeka teknolojilerinden bahseden Armağan, yeni teknolojilerin günlük hayatta büyük destek sağladığını belirtti. Tahir Paşa Konağı’nın üç boyutlu maketini dokunarak inceleyen Armağan, etkinlik sırasında Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’a hediye ettiği karakalem çalışmasını gerçekleştirdi. Başkan Dalgıç, Eşref Armağan’ın “son derece özel bir yetenek” olduğunu ve herkese örnek olması gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin sonunda Nilüfer Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) Türk Halk Müziği Korosu, seslendirdikleri türkülerle eğlenceli anlar yaşattı.

Related Posts

Baba ile oğlunun cesedi yanmış kamyonette bulunmuştu… Gözaltı sayısı arttı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 50 yaşındaki Remzi Sati ve oğlu Muhammed Sati’nin yanan kamyonette cansız bedenlerinin bulunmasına ilişkin soruşturmada 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece olayla ilgili gözaltındaki kişi sayısı 7’ye ulaştı.

Devlet ciddiyeti iki valiyle sınavda: Biri sorumluluk aldı, diğeri sessiz kaldı

Tunceli ve Elazığ valilerinin kamuoyunda tartışma yaratan iki ayrı olay karşısındaki tutumları dikkat çekti. Terör örgütü PKK yöneticileri için kentte yapılan anmaya izin verilmesine Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu istifa ederek sorumluluk üstlenirken, CHP’nin boykot listesinde olan bir mekanda AKP’lilerle birlikte kahve içen, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ı uğurlayan, MHP’nin iletişim merkezini ziyaret eden Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise tepkilere rağmen sessizliğini korudu.

Trump’ı çıldırtan soru! Gazeteciyi salondan kovdu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile düzenlediği basın toplantısında, Katar’ın hediye ettiği Boeing uçağına ilişkin soru soran NBC muhabirini azarlayarak salondan kovdu.

İspanya Meclisi’nden İsrail’e silah ambargosu çağrısı

İspanya Meclisi, İsrail’e yönelik silah ambargosu uygulanmasını talep eden tavsiye kararını kabul etti. Tartışmalı oylama, koalisyon ortağı Sumar ittifakı ile muhalefetteki Podemos ve Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partilerinin önerisiyle gündeme geldi. Karar, 347 milletvekilinin katıldığı oylamada 176 “evet” ve 171 “hayır” oyuyla kabul edilirken, birçok milletvekili sonucu ayakta alkışladı.

Rus iş dünyasından ekonomi için “resesyon” uyarısı

Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği (RSPP) Başkanı Aleksandr Şohin, Rus ekonomisindeki büyümenin yavaşladığını belirterek, “Ancak teknik bir resesyona dahi girmememiz çok önemli.” dedi.

MHP’den HSK seçimi öncesi dikkati çeken mesaj: ‘Suçsuzluk karinesi’ ve ‘Şüpheden sanık faydalanır’ ilkesi hatırlatıldı

MHP’den HSK seçimi öncesi dikkati çeken mesaj: ‘Suçsuzluk karinesi’ ve ‘Şüpheden sanık faydalanır’ ilkesi hatırlatıldı