Mahmut Tanal: Milli Eğitim Bakanı’nın görevi öğretmeni azarlamak değil, görevine başlatmaktır

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Tepki Gösterdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakat mağduru bir öğretmenle yaşadığı tartışmaya sert tepki gösterdi. Tanal, Bakan Tekin’e yönelik olarak, “Anayasa’nın 2. ve 49. maddeleri sosyal devleti ve eğitim hakkını açıkça tanımlar. Milli Eğitim Bakanı’nın görevi öğretmeni azarlamak değil, görevine başlatmaktır” ifadelerini kullandı.

Mülakat Mağduru Öğretmen Bakan Tekin’e Tepkisini Dile Getirdi

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat mağduru ve ek atama bekleyen öğretmenlerin tepkisiyle karşılaştı. Mülakat mağduru olduğunu belirten ve protesto eylemlerine aktif olarak katılan öğretmen Özkan Özdemir, Bakan Tekin’e yönelik sert mesajlar verdi.

Özdemir, Bakan Tekin’e hitaben yaptığı konuşmada, “188 gündür sizi bekliyoruz. 5 dakika da siz bizi bekleyin. Bizler mülakat mağduru öğretmenler olarak kapınızda bekledik. Bizimle yüzleşmek yerine toplumu, kamuoyunu algılarla manipüle ettiniz. Bizler mülakat zulmünde acı çektik. Kar demeden, boran demeden kapınızda bekledik. Bizim adımıza siyasetçilere cevap verdiniz. Ama bizimle cevaplaşmak, bizimle hesaplaşmak noktasında…” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin’in tepkisi üzerine Özdemir, görevliler tarafından salondan çıkarıldı. Tanal ise sosyal medya hesabından, Bakan Tekin’e eleştirilerde bulundu.

Mahmut Tanal’dan Sosyal Medya Üzerinden Sert Tepki

Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ataması yapılmayan öğretmenlerin yalnız olmadığını vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmeni azarlamasının siyasi ve hukuki açıdan kabul edilemez olduğunu belirtti. Tanal, Bakan Tekin’in öğretmenleri elemek yerine görevlerine başlatması gerektiğini savundu.

Tanal, ayrıca öğretmenlerin keyfi mülakat sistemine son verilmesi, şeffaf ve objektif atama süreçlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, eğitimin önemine vurgu yaptı. Son olarak, “Eğitimi yok sayan bir devlet, geleceğini yok eder! Öğretmenini ezen bir iktidar, halkın vicdanında hükümsüzdür!” şeklinde mesajını tamamladı.

Related Posts

Trump’tan Putin’e ateşkes yanıtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna savaşında üçüncü kez ateşkes açıklaması ve 15 Mayıs’ta İstanbul’da Ukrayna ile ön koşulsuz doğrudan görüşme teklifi sonrası ABD Başkanı Donald Trump’tan Rusya-Ukrayna savaşına dair açıklama geldi.Trump …

Köyceğiz’de denizde , gölde, karada çok renkli bahar şenliği

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Cittaslow Köyceğiz Bahar Şenliği denizde, gölde ve karada düzenlenen eğlenceler dans ve etkinliklerle ilçeye renk getirdi. Şenliği yabancı turistlerde ilgi ile izledi.

Trump, Çin ile yapılan ticaret müzakerelerini değerlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile İsviçre’de yapılan ticaret müzakerelerinde “pek çok konuda anlaşmaya varıldığını” belirterek, “Hem Çin’in hem de ABD’nin iyiliği için Çin’in Amerikan iş dünyasına açıldığını görmek istiyoruz. Büyük ilerleme kaydedildi” açıklamasında bulundu.

Özel; Özer’i, Demirtaş’ı, İmamoğlu’nu ve Özdağ’ı andı: Gündemleri CHP ile ortak

Cumhur iktidarının bir yandan “terörsüz Türkiye” açılımı yürütürken diğer yandan DEM Parti’nin mağduriyetine CHP’yi de eklemesi Özel’in Van mitinginde gündemi ortaklaştırdı. Özel, kayyumlara karşı tutumunu bir kere daha yineledi. İmamoğlu’na da Ahmet Özer’e de Selahatin Demirtmaş’a da Ümit Özdağ’a da özgürlük istedi.

Ümit Özdağ’dan ‘PKK Kongresi’ açıklaması

Silivri’de tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, terör örgütü PKK’nin kongresini topladığına yönelik açıklamaya ilişkin paylaşım yaptı. Özdağ, “Terör örgütünün açıklaması ile ilgili değerlendirmemi de Türk kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşacağım” dedi.

Almanya: Rusya’nın uzun süreli bir ateşkesi kabul etmesini sağlamak için birlikte çalışıyoruz

Almanya: Rusya’nın uzun süreli bir ateşkesi kabul etmesini sağlamak için birlikte çalışıyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir