Kübra Par canlı yayında ‘el hareketi’ kazası yaşadı: RTÜK inceleme başlattı

RTÜK, TV100 Ana Haber Bülteni Kazası İçin İnceleme Başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TV100’de ana haber bülteninde canlı yayın kazası yaşayan Kübra Par’ın ‘el hareketi’ ile ilgili inceleme başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“TV100’de ana haber bülteni sunan Kübra Par, bugün gazeteciliğin ‘etik’ ilkeleriyle ilgili yorum yapmıştır. Millete hitap eden bir ekranda özgür olmadığını söyleyerek bu yakışıksız hareketini rahatça yapabilen Kübra Hanım’ın, özgür olduğunda neler yapabileceğini de açıkçası çok merak etmekteyiz. Türkiye’de etik ilkelere uyulduğu sürece özgür gazeteciliğin yapılmasında herhangi bir sorun yoktur. Ancak ne zamandan beri bir görüşmeden alınan gizli ses kaydının yayınlanması gazetecilik olmuştur? Bu gazetecilik değil, aslında hukukun ve kişilik haklarının ihlalidir. Ekranlardan eleştirilecekse bu eleştirilmelidir. Tüm uyarılarımıza rağmen üzülerek görüyoruz ki TV100 ekranlarında yapılan bu terbiyesiz hareket, aslında bazılarının perde arkasındaki niyetlerinin ve meselenin de asla gazetecilik olmadığını ortaya çıkarmaktadır. Üst Kurulumuz halkımıza yönelik yapılan bu ahlaki olmayan hareket ile ilgili inceleme başlatmış olup, hazırlanacak olan raporla ilgili ilk toplantıda gereğini yapacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kübra Par’dan Özür Dileme Açıklaması

Öte yandan, Kübra Par da sosyal medyadan bir açıklama yaparak izleyicilerden özür diledi. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu akşam Ana Haber bittikten sonra bir canlı yayın kazası yaşadım. Birkaç gündür çıkışta Ana Haber’den bir iki dakika geç çıkıyor, Alfa Petek Yarışma Programı’nın yayın dilimine giriyorduk. Yayın arasında yönetmenimizle bu konuda esprileştik ve iddialaştık. Haber bitiminde jenerik girdi ve kulağıma bir espri yaptı. Yayından çıktığımızı düşünerek kendisine bir şaka yaptım. O anlar kameralara yansımış. Olayın bu gün yaşanan gündemle bir ilgisi yoktur. Ortaya çıkan görüntüden dolayı tüm izleyicilerimizden özür dilerim.”

Kaynak: Kübra Par Twitter Hesabı

Related Posts

Mersin’de Çifte Cinayet: Gelin ve Kayınvalide Öldürüldü

Mersin’de gelin Aygül Çınar ve annesi Türkan Söylemez, başlarından vurularak öldürüldü.

Bergama’da Roma Dönemine Ait Bronz Kazan Bulundu

Bergama Antik Kenti’nde yapılan kazılarda, Roma dönemine ait bronz kazan bulundu ve sergilenecek.

Ünlülerin isimleri üzerinden dijital vurgun

Ünlü isimlerin ad ve soyadları, internet alan adı olarak başkaları tarafından tescillenip satışa sunuluyor. Hukukçular, bu durumu dijital itibarın gaspı olarak nitelendirirken, marka tescili ve hukuki başvuru yollarına dikkat çekiyor.

Kayıp kadim rengin tarifi binlerce yıl sonra bulundu: Askeri sistemlerde bile kullanılacak

Binlerce yıl önce Mısır piramitlerinin gölgesinde parlayan bir renk, yüzyıllar süren sessizliğin ardından yeniden doğdu. Antik çağların en gizemli ve çarpıcı tonlarından biri olan Mısır Mavisi (Egyptian Blue), bilim insanlarının çabalarıyla modern dünyaya geri kazandırıldı.

Serinlemek için denize giren Orkun’dan acı haber

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, serinlemek için denize giren 30 yaşındaki Orkun Ege Kavak boğularak yaşamını yitirdi.

Meteoroloji’den Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.