İstanbul Bakırköy’de eğitim ve spor yatırımlarına devam

İstanbul Bakırköy’de Eğitim ve Spor Yatırımlarına Devam

İSTANBUL (İGFA) – Bakırköy Belediyesi, ilçeye değer katmak için 2024 yılında birçok nitelikli çalışma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun belediye başkanlığına gelmesinin ardından artan çalışmalar, eğitim ve spor alanında da önemli adımlar attı.

İlçedeki 44 okul, tadilat, mekanik bakım onarım, spor alanı ve bahçe düzenlemesi, iç ve dış cephe boyası ve temizlik işlemleriyle 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. Ayrıca ekonomik zorluklarla mücadele eden aileler için öğrencilere yönelik eğitim yardımı başlatıldı. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine 900 TL, lise öğrencilerine ise bin 250 TL destek verilecek ve bu yardım 8 ay sürecek.

8 Yuvamız Bakırköy Çocuk Evi’nde müfredat yenilenerek daha kapsamlı bir eğitim süreci başlatıldı. Yeni eğitim setleriyle donatılan çocuk evlerinde, Türkiye ortalamasının üzerinde eğitim vermek için 46 öğretmen 470 çocuğa destek oldu.

BAKGEM ve ders atölyelerinin yanı sıra Etüt Merkezi’nde öğrenciler ve gençler, sınavlara hazırlanırken kültür-sanat etkinlikleriyle buluşuyor. Resim, müzik, seramik, fotoğrafçılık gibi alanlarda eğitimlerle gençlerin yetenekleri geliştiriliyor.

Related Posts

Dört belediye başkanı daha AK Parti’ye katılıyor

AK Parti, TBMM’de düzenlenecek bugünkü Grup Toplantısı’nda dört belediye başkanını daha parti saflarına katacak.

ABD’li rapçi Diddy’nin eski sevgilisi Cassie Ventura: Beni erkek eskortlarla cinsel ilişkiye zorluyor ve görüntüleri kaydediyordu

ABD’li rapçi Diddy’nin eski sevgilisi Cassie Ventura: Beni erkek eskortlarla cinsel ilişkiye zorluyor ve görüntüleri kaydediyordu

Urugay’ın efsane başkanı Jose Mujica 89 yaşında hayatını kaybetti

Eski Uruguay Devlet Başkanı José Mujica, Montevideo’daki çiftlik evinde 89 yaşında yaşamını yitirdi. Uzun süredir yemek borusu kanseriyle mücadele eden Mujica, hastalığın karaciğerine yayılmasının ardından tedaviyi reddetmişti. Mujica, son günlerini eşi Luca Topolansky ile birlikte doğayla iç içe geçirmeyi tercih etmişti.

Uruguay’ın Sosyalist Başkanı Jose Mujica hayatını kaybetti

Latin Amerika sosyalizminin simge temsilcisi, Uruguay’ın eski devlet başkanı ‘Saraysız başkan’ lakaplı Jose Mujica 89 yaşında hayatını kaybetti.

Pakistan Başbakanı Şerif: Türkiye ile devam eden kardeşlik bağlarından gurur duymaktayız

Pakistan Başbakanı Şerif: Türkiye ile devam eden kardeşlik bağlarından gurur duymaktayız

Edirne’de ticari aracın içinde 18 kaçak göçmen yakalandı

Edirne’de durdurulan 2 hafif ticari araçta aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kaçak göçmen ile 2 organizatör şüphelisi yakalandı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, organizatör şüphelisi 2 kişinin işlemleri sürüyor.