İsrail ordusu Suriye’nin ana karargahını vurdu!

İsrail Ordusu Suriye’nin Ana Karargahını Vurdu

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta boyunca, İsrail güçleri eski Suriye rejiminin Hermon Dağı bölgesinden sorumlu ana karargahına başarılı bir operasyon düzenledi.

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti

Ordu tarafından yapılan açıklamada, operasyon sırasında eski rejime ait askeri altyapılar, sığınaklar ve çeşitli silahlar ve mühimmatların tespit edildiği belirtildi. Bu arasında toplar, fırlatıcılar, havan topları, roketler, patlayıcı düzenekler ve mayınlar bulunmaktaydı. Tüm bu silahlar ve mühimmatlar ya imha edildi ya da ele geçirildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Suriye’deki terör altyapılarına karşı operasyonlarına devam ettiği vurgulanarak, özellikle Golan Tepeleri’nde yaşayan sivillerin güvenliğini sağlamak için bu faaliyetlerin yürütüldüğü ifade edildi.

Suriye’de Beşar Esad rejiminin devrilmesinden sonra, İsrail güçleri 1967’den beri işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’ne bitişik tampon bölgeye yerleşmiş ve Şam’ın güneybatısındaki Şeyh Dağı’nda askeri noktalar oluşturmuştu.

Related Posts

Eski TBMM başkanlarından çağrı: Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı; İmamoğlu tutuksuz yargılanmalı

Eski TBMM başkanlarından çağrı: Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı; İmamoğlu tutuksuz yargılanmalı

Netanyahu’nun uçağı Türkiye üzerinden uçamayınca Azerbaycan ziyaretini iptal etti

Soykırım suçlusu İsrail Başbakan’ı Netanyahu’nun 8 Mayıs’taki Azerbaycan ziyareti, Türkiye’nin İsrail’e hava sahasını kapatması nedeniyle iptal edildi.

FFF

FFF

OOOO

XXX

İsrail kabinesi, aylardır açlığa zorladığı Gazze’nin tam işgalini onayladı

İsrail’in güvenlik kabinesi, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal etmeyi ve bölgede kalıcı askeri varlık kurmayı onayladı. Yoğun bombardıman altındaki sivil halk güneye sevk edilirken insani yardımlar ise askeri denetime bağlandı. Birleşmiş Milletler planı kınadı.

Binlerce sözleşmeli öğretmen alınacak: Başvurular için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bugün saat 16.00’da sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir