İsrail katliamda hız kesmiyor! Sivillerin sığındığı okulu hedef aldı!

İsrail Hava Saldırılarıyla Filistinlilere Yeniden Saldırıyor

İsrail’in soykırım politikası maalesef hız kesmeden devam ediyor.

Gece saatlerinde katil İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenleyerek, birçok masum sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu saldırılar, Ocak ayında başlayan ateşkesin en büyük ihlali olarak kayıtlara geçerken, Ramazan ayında yaşanması ise Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha gözler önüne serdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in vahşi saldırılarında en az 320 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölenler arasında kadın ve çocukların olduğu bilgisi de paylaşıldı.

İsrail’in Devam Eden Saldırıları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıların artarak devam edeceğini duyurdu. Hamas’ın rehineleri serbest bırakmayı reddettiğini iddia eden Netanyahu, “İsrail, bundan sonra Hamas’a karşı artan askeri güçle hareket edecektir” şeklinde konuştu.

İsrail yöneticileri, operasyonun süresiz olduğunu ve genişleyebileceğini açıklayarak katliamı meşrulaştırmaya çalıştı. Aynı şekilde, İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi de saldırıların süreceğini ve düşmanlara merhamet gösterilmeyeceğini dile getirdi.

İsrail’in Yeni Saldırıları ve Ateşkesin İhlali

Hamas yetkilileri, İsrail’in yeni saldırılarının ateşkesi açıkça ihlal ettiğini ve rehinelerin hayatını tehlikeye attığını belirtti. Siyasi Büro üyesi İzzat el-Rişk, Netanyahu’nun saldırı emrini, “aşırı sağcı hükümetini ayakta tutmak için rehinelere idam cezası vermek” olarak tanımladı.

Hamas İçişleri Bakanı Mahmud Ebu Vatfa’nın İsrail’in gece boyunca düzenlediği saldırılarda şehit olduğu bildirildi. Gazze kentinde hedef alınan bölgede Ebu Vatfa’nın hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail ordusu, hava operasyonlarının yanı sıra kara işgali tehdidinde bulunarak Gazze’ye yönelik saldırıların devam edeceğini duyurdu.

ABD yönetimi ise İsrail’in saldırıları hakkında önceden bilgilendirildiğini ve desteklediğini belirtti. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Kıyamet kopacak” ifadesiyle Trump yönetiminin İsrail’e sağladığı desteği vurguladı.

Hamas’ın açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi’nin 2735 sayılı kararına atıfta bulunarak Gazze Şeridi’nde ateşkesin ve İsrail güçlerinin geri çekilmesinin talep edildiği belirtildi.

KAYNAK: AA

Related Posts

Bağcıoğlu açıkladı: Teğmenlerin tazminatı CHP tarafından ödenecek

CHP’nin Milli Savunmadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tuzla Piyade Okulu ve Kara Harp Okulu Komutanlığı’ndan Yüksek Disiplin Kurulu süreçleri sonunda ihraç edilen teğmenlerin tazminatlarının, CHP Milletvekilleri tarafından ödeneceğini bildirdi.

Son dakika İstanbul’da deprem mi oldu? Az önce deprem İstanbul’da nerede oldu? İstanbul deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 27 Nisan 2025

Son dakika İstanbul deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Az önce deprem İstanbul’da nerede oldu? İstanbul Kandilli ve AFAD son depremler.. 27 Nisan 2025 İstanbul deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu İstanbul’da? İstanbul son deprem büyüklüğü ne kadar? İstanbul’da ve İstanbul yakınındaki depremler nelerdir? İstanbul’da anlık deprem mi oldu? Son dakika İstanbul canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD İstanbul deprem haberleri.. İstanbul’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün İstanbul’da deprem mi oldu? Deprem İstanbul’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son İstanbul’da nerede deprem oldu? İstanbul deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

150 yıllık aile mesleği: ”Bu iş insanı ağlatır”

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde semercilik mesleği, 150 yıldır dededen toruna olacak şekilde sürdürülüyor.

28 kişi öldü: İran limanı hala yanıyor, Rus uçakları yola çıktı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı, Rusya uçak desteği gönderiyor.

Siirt’i sağanak vurdu

Siirt’te gece saatlerinde etkili olan sağanak hayatı felç etti. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

ABD’nin hedef aldığı limanda petrol sızıntısı: Kızıldeniz’de ekolojik felaket riski

Husiler, ABD’nin Yemen’de hedef aldığı Ras İsa Limanı’ndan Kızıldeniz’e petrol sızıntısı olduğunu açıkladı.