İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketine mensup olduğunu öne sürdüğü bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu ve Gazze’nin kuzeyine gitmek isteyen bazı gruplara “şüpheli” oldukları gerekçesiyle ateş açıldı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmelerine izin vermesi gereken 26 Ocak Pazar sabahı geldi. Ancak, aynı gün İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Refah kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail ayrıca, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek, söz konusu esir serbest bırakılana kadar Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyası, 25 Ocak’ta gerçekleşen ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetiminin Yehud’un serbest bırakılması talebini arabuluculara ilettiğini, ancak Hamas’ın bu talebi reddettiğini çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceğini aktardı.

Related Posts

Nasıroğlu, Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Milletvekili Nasıroğlu, Batman’da vatandaşların taleplerini dinleyerek sorunları çözdü.

CHP’li isim, verilerle Mehmet Şimşek’e seslendi: ‘Her 4 kişiden 1’i icralık’

“Bu ülkede artık her 4 kişiden 1’i icralık. Türkiye, geçim derdini değil icra tebligatlarını takip eden milyonların ülkesi oldu” ifadelerini kullanan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslendi.

Plajlarda tehlike büyüyor: ‘Et yiyen bakteri’ hızla yayılıyor

Avrupa sahillerinde tatilciler deniz keyfi yaparken, uzmanlar sıcak sularda artan bakteriyel risklere karşı uyarıyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), iklim değişikliğiyle birlikte yayılım alanı genişleyen Vibrio bakterilerine dikkat çekti. Halk arasında et yiyen bakteri olarak bilinen ‘Vibrio vulnificus’ DNA’sına daha önce yapılan araştırmalarda Türkiye’de de rastlanmıştı.

Mahmut Tanal, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’ye verilen ev hapsine tepki olarak ayağına ip bağladı: Hukuka aykırıdır, herhangi bir kamu yararı yoktur!

Mahmut Tanal, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’ye verilen ev hapsine tepki olarak ayağına ip bağladı: Hukuka aykırıdır, herhangi bir kamu yararı yoktur!

İsrail, Elon Musk’ın SpaceX şirketi aracılığıyla “Dror 1” iletişim uydusunu uzaya fırlattı

İsrail, Elon Musk’ın SpaceX şirketi aracılığıyla “Dror 1” iletişim uydusunu uzaya fırlattı

Samsun’da yangın çıkan daire küle döndü

Samsun’da bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.