Hatay Serinyol’da su dağıtım kapasitesi artırıldı

Hatay Serinyol Mahallesi’nde Su Dağıtım Kapasitesi Artırıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların içme ve kullanma suyuna kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor. HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme ve kullanma suyunun depolardan hatlara iletildiği terfi noktaları ile kuyulardaki elektrik sistemlerinde başlattığı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Antakya Serinyol Mahallesi içme suyu tesisinde 11 adet dalgıç pompa ve 3 adet yatay milli pompanın bakım onarımını tamamlayıp yeniden devreye aldı. Saniyede 200 litre su dağıtımı yapabilen tesis çalışmaların ardından dağıtım kapasitesi saniyede 450 litreye yükseltildi.

Yetkililer, içme suyu iletimini sağlayan tesislerde işleyişin aksamaması adına yüksek gerilim hatlarında rutin bir şekilde devam eden çalışmalara paralel olarak elektrik panoları, jeneratör, pompa ve haberleşme sistemlerinin de bakım onarımın yapıldığını ve mobil ekiplerin gece gündüz sahada hizmet verdiğini belirtti.

Related Posts

Erdoğan ve Trump NATO aile fotoğrafında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne iştirak etmek ve zirve kapsamında ikili temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gitti. Erdoğan NATO zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile de bir araya gelecek.

İran İsrail’in saldırılarının bilançosunu açıkladı

İran Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 606 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 332 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrailli bakanlardan Gazze’de ‘zorla göç’ çağrısı

İsrail’in aşırı sağcı isimlerden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich İsrail-İran çatışmasının ardından Gazze Şeridi’nde ‘güçlü’ bir şekilde gerilimin artırılması, İletişim Bakanı Shlomo Karhi de Filistinlilerin Gazze Şeridi’nden zorla göç ettirilmesi …

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan AKP içine sert mesaj: Karşı mahalle şer ittifaklarıyla birleşirken, Erdoğan’ı yalnız bırakanlar var

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan AKP içine sert mesaj: Karşı mahalle şer ittifaklarıyla birleşirken, Erdoğan’ı yalnız bırakanlar var

Otobüsteki kavgada gözaltına alınan kadın, serbest bırakıldı

Beyoğlu’nda kıraathane önünde bekleyen İbrahim Y. (49), şapkalı ve maskeli 1 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansırken, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 2 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin poliste 23 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Amerika’nın asıl hedefi Tahran değil BRICS-Çin

İran’a atılan füzeler, aslında BRICS’in kalbine hedeflendi. Amerika; Rusya, İran ve Çin’in enerji ve ticaret hattını parçalayarak çok kutuplu düzeni durdurmak istiyor. Washington, dolar dışı ekonomi ve IMF’ye alternatif ağlar kuran BRICS’i tehdit görüyor. İran saldırısı bu küresel
hesaplaşmanın, Ukrayna’dan sonraki ikinci perdesi.