Filistin’e Destek Yürüyüşleri

Trabzon ve Ordu’da, Filistin’e destek amacıyla yürüyüş yapıldı.

Trabzon’da İskenderpaşa Camisi önünde toplanan Özgür Aksa Trabzon Platformu üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla slogan atarak Kahramanmaraş Caddesi’ndeki Ziraat Bankası önüne yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Kadir Öztürk, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistinlileri zorla yerinden etme planını eleştirdi.

Öztürk, “Siz önce yıktığınız şehirlerin, katlettiğiniz insanların, talan ettiğiniz hayatların hesabını verin. Gazze, bu ümmetin imanıyla, sabrıyla, direnişiyle, Allah’ın inayetiyle ayağa kalkacak. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmanın ne demek olduğunu tarihte gösterdiğimiz gibi bugün de göstereceğiz.” dedi.

Kudüs’ün davaları olduğunu vurgulayan Öztürk, “Gazze bizim onurumuzdur. Filistin bizim sınırımızdır. Zalimler kaybedecek, Allah’ın planı galip gelecek. Direnenler kazanacak ve inşallah Filistin özgür olacak.” diye konuştu.

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Ordu

Ordu Filistin’e Destek Platformunca “Ordu Kudüs için Ayakta” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Platform öncülüğünde sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, Altınordu ilçesindeki Sırrı Paşa Caddesi’nde toplandı.

Süleyman Felek Caddesi güzergahından Ceren Özdemir Meydanı’na yürüyen grup, Filistin’e destek sloganları attı.

TÜGVA İl Temsilcisi Ömer Faruk Yücedağ, grup adına yaptığı açıklamada, yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail’in 7 Ekim sonrasındaki süreçte saldırılarını daha da arttırdığını söyledi.

İsrail’in 15 ay boyunca Filistin’de insanlık dışı saldırılarda bulunduğunu anlatan Yücedağ, Gazze’de insan haklarının ve savaş hukukunun hiçe sayıldığının altını çizdi.

Yücedağ, ABD ve batı dünyasının yaşanan zulümleri görmezden gelerek hala işgalcilere verdiği desteği sürdürdüğüne dikkati çekerek, “ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’ye yönelik yaptığı açıklamalarla İsrail zulmüne arka çıkıyor, tarihin gördüğü en barbarca zulümleri işleyen siyonistlere destek veriyor.” diye konuştu.

Related Posts

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi, eski Başbakan Hasina’yı “insanlığa karşı suç” işlemekle suçladı

Mahkeme, Hasina ve diğer iki üst düzey yetkili hakkında yakalama kararı çıkardı

İş anlaşmazlığı felakete gitti: Ölümle tehdit etti arabasını yaktı

Esenyurt’ta iddiaya göre, inşaat ve emlak işiyle uğraşan Erhan Çiftçi ve birlikte iş yaptığı Ömer Çevikel arasında anlaşmazlık çıktı. Çiftçi’den bir miktar para isteyen ancak alamayan Çevikel, ölümle tehdit ettiği Çiftçi’nin otomobilini yaktı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken otomobilin kundaklandığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Hamas’tan ABD’nin ateşkes önerisine yanıt: “10 esir serbest bırakılacak”

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un sunduğu ateşkes önerisine dair cevabını arabuluculara teslim ettiklerini bildirerek, hayatta olan 10 esir ile 18 esirin cenazesinin İsrail’e teslim edileceğini açıkladı.

76 ülke gezdi: En fazla para harcadığı ülkeleri açıkladı

Dünyanın her ülkesini 23 yaşında tamamlayan Alman influencer Luca Pferdmenges, “bütçe dostu” olarak öne çıkan birçok destinasyonun düşündüğünüz kadar ucuz olmadığını açıkladı.

Boşandığı polis memurunu öldüren komisere ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de boşandığı polis memuru Sevda Kuş’u (37), tabancayla vurarak öldüren komiser Ali Yılmaz (40), ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmayı izleyen Kuş’un babası Erkan Kuş, karar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

Fransa’da çocukların olduğu yerlerde sigara yasağı!

Fransa Sağlık Bakanı Catherine Vautrin, çocukların bulunduğu park, plaj ve bahçe gibi dış mekanlarda 1 Temmuz’dan itibaren sigara içmenin yasaklanacağını belirtti. Vautrin, Fransız Ouest-France gazetesine yaptığı açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren …