Eshot grevde mi? İzmir otobüsleri neden çalışmıyor? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi

ESHOT Çalışanları, Sosyal Haklarının ve Maaşlarının Ödenmemesi Nedeniyle Grev Kararı Aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ege Şehir Hatları ve Otobüs İşletmesi (ESHOT) çalışanları, sosyal haklarının ve maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle grev kararı aldı. 580 aracın bir buçuk saat boyunca hizmet vermemesiyle eyleme başlayan çalışanlar, bugün ise gün boyunca kontak kapatarak hizmete ara verecek.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, belediye yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü, istedikleri gibi sonuç çıkmaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin X hesabından belediye başkanı Cemil Tugay’ın imzasıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine payından yapılan kesinti nedeniyle yaşanan geçici ödeme krizini gerekçe göstererek yetkili sendikaların bir kısmı hukuksuz şekilde eyleme gitmiştir.

Ancak şehrimizde metro, tramvay ve gemi seferleri normal tarifelerinde devam etmektedir. İzmir Belediyesi Elektrik Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Umum Müdürlüğü (ESHOT) seferlerinde ise kısmi sıkıntı yaşanmaktadır.

Ortaya çıkan bu olağanüstü süreci en kısa sürede normale döndüreceğimizi bilginize sunarız.”

Related Posts

Trump, ailesine ait iki golf sahasının açılışı için İskoçya’ya gidiyor: Von der Leyen ve Başbakan Starmer ile görüşecek

Trump, ailesine ait iki golf sahasının açılışı için İskoçya’ya gidiyor: Von der Leyen ve Başbakan Starmer ile görüşecek

Fransa’dan sonra İngiltere mi: Başbakan’a mektup

İngiltere’de yüzlerce milletvekili ve bazı bakanlar Başbakan Keir Starmer’a Filistin’i tanıma çağrısı yaptı.

Macron İsrail’de tansiyonu yükseltti: Filistin’i tanıma kararında tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eylül ayında ülkesinin Filistin devletini resmi olarak tanıyacağını açıkladı. Karara ilişkin Netanyahu’nun açıklaması İsrail Başbakanlık Ofisi’nin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Netanyahu, şu ifadeleri …

Milli Savunma Bakanı Güler ile Dışişleri Bakanı Fidan görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüştü.

Silivri’de Yeni Gösteri ve Kongre Merkezi Açıldı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Ortaköy Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Mola İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’ni ziyaret ederek, merkezin bölgeye sağlayacağı kültürel ve sosyal katkıları vurguladı.

Düzce’de İzinsiz Yardım Toplayan Şahıs Yakalandı

Düzce’de, iki kızının kanser hastası olduğunu iddia ederek para toplayan bir şahıs zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Yapılan incelemelerde, şahsın izinsiz yardım topladığı ve 743 TL’nin kamuya el konulduğu belirlendi.