Devasa destroyerde “Rus parmağı” iddiası: En güçlü silahlarla donatıldı

Kuzey Kore dün, analistlerin kısa menzilli taktik nükleer füzelerle donatılabileceğini belirttiği 5 bin tonluk destroyer sınıfı Choe Hyon gemisini tanıttı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Lee Sung-jun, Rusya’nın geminin inşası için yardım teklif etmiş olabileceğini gazetecilere açıkladı.

Moskova Times’da yer alan habere göre Lee, “Ortaya çıkan silah ve ekipmana bakarak, Rusya’dan teknoloji, fon veya yardım alma olasılığı olduğuna inanıyoruz. Daha detaylı bir analiz yapıyoruz.” dedi.

“EN GÜÇLÜ SİLAHLARLA DONATILDI”

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, geminin iki günlük silah testinin ilk gününde bulunarak, donanmanın nükleer silahlanmasını hızlandırma talimatı verdi.

Pyongyang’a göre, ‘en güçlü silahlarla’ donatılan destroyer önümüzdeki yılın başlarında faaliyete geçecek.

Test sırasında Kim, gemi tabanlı ateş gücü sisteminin süpersonik seyir füzeleri, stratejik seyir füzeleri ve taktik balistik füzeler dahil olmak üzere en güçlü saldırı araçlarıyla birleştirildiğini söyledi.

Güney Kore JCS sözcüsü Lee, geminin konuşlandırılmasının daha fazla zaman gerektireceğini belirtti.
Lee, “Savaş gemileri söz konusu olduğunda, inşa süreci birkaç yıl alır ve operasyonel hale gelmeleri ek zaman alır.” şeklinde konuştu.

KUZEY KORE İLK KEZ KABUL ETTİ

Bu hafta başında Kuzey Kore, Rusya’ya asker gönderdiğini ilk kez doğruladı. Devlet haber ajansı KCNA, Pyongyang askerlerinin Kursk bölgesindeki toprakları geri almak için muharebe operasyonlarına katıldığını duyurdu.

Bu doğrulama, Güney Kore ve Batılı istihbarat kurumlarının geçen yıl Kursk’ta Rusya’ya yardım etmek üzere 10 binden fazla asker gönderdiğine dair raporlarının ardından geldi.

Rusya ve Kuzey Kore, ilk otomobil köprüsünün inşa edildiğini duyurarak, projeyi iki ülke arasındaki derinleşen ilişkilerin bir sembolü olarak tanıttı.

Related Posts

Adıyaman’da iki grup arasında bıçaklı kavga

Adıyaman’da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada üç kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

70 yaşındaki dağcı iki gündür kayıp

Denizli’de evinden mantar toplamak için yaylaya giden dağcı Mevlüt Kandemir’den iki gündür haber alınamıyor.

Şanlıurfa’da evlat vahşeti: Babasını katletti, annesini yaraladı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bir kişi, anne ve babasını bıçakla yaraladı. Saldırıda, baba hayatını kaybederken anne ise ağır yaralandı.

İsveç’te 3 kişi öldürülmüştü: 16 yaşındaki şüpheli gözaltına alındı

Uppsala kentinde düzenlenen, üç kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının 16 yaşındaki şüphelisi gözaltına alındı.

Rusya Ukrayna Savaşı’nda ölen Kuzey Kore askerlerinin sayısı açıklandı

Güney Kore, savaşta ölen Kuzey Koreli askerlerin sayısını açıkladı. Ukraynalı milletvekili Gorbenko da 2025’te Kuzey Kore birliklerini saldırılarda ayrı birimler olarak göreceğiz” dedi.

“Valinin yeğeniyim” diyen çakarlı araç sürücüsüne gözaltı

İstanbul Sarıyer’de çakarlı aracı nedeniyle kendisine tepki gösteren sürücüye, “Valinin yeğeniyim” iddiasında bulunan sürücü yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir