CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, “Devlet denen kuruma saygı gösterilerek devlet yönetilir. Hükümetin adalete, kanunlara, kuvvetler ayrılığına uyması lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldik ki bırakın yarını bir saat sonra ne olacağını kimse göremiyor. Ekonominin bu kadar bozulduğu ortamda herkes durmuş vaziyette. Ciddi bir sorun var” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorunun temeli güvendir. Var olan iktidar, bir güven ortamı yaratabilir mi yaratamaz. Her kafadan bir sesin çıktığı bir yapı içerisinde güven ortamı oluşturamazsınız. Kıyamet kopardılar dış güçler. Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı ‘Doları bilinçli olarak yükseltiyoruz’ dedi. Türkiye’nin stratejiye ihtiyacı var.”

“Eğer devlette adalet ve liyakatı yok etmişseniz güveni sağlayamazsınız” diyen CHP lideri, “Vatandaş mahkemeye, adliyeye, savcıya güvenmiyorsa o ülkede adalet yoktur. Güven sorunu var demektir. Devleti yöneten kişilerin önce kendisini bilmesi lazım. Kendisini bilirse devleti sağlıklı yönetir. Her şeyi ben bilirim dediğiniz zaman kişi kendisini bilmez” diye konuştu.