Başkan Tugay Parkinson hastaları ve yakınları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Parkinson Hastaları İçin Özel Merkezler Kuruyor

11 Nisan Dünya Parkinson Farkındalık Günü ve Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği’nin 10. kuruluş yılı etkinliğinde Karşıyaka’da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Alzheimer, Parkinson, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar için özel merkezler kuracaklarını açıkladı.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda yapılan etkinliğe katılan Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarıyla bir araya gelerek, özel sağlık merkezlerinin kurulması hedeflerini paylaştı. Bu merkezleri sivil toplum kuruluşları, hastalar ve yakınları ile birlikte çalışarak hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Tugay, “Size bir yer bulacağız. Yer bulamazsak yer yapacağız. İhtiyacınız olan her türlü hizmeti size sunacağız” dedi.

Parkinson Hastalığı için Yeni Binalar Planlanıyor

Geçmiş dönemlerden bu yana Parkinson ve benzeri kronik hastalıklara destek verdiklerini vurgulayan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni binalar ve tesisler planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Eşrefpaşa Hastanesi’nin bazı avantajlarından da bahseden Başkan Tugay, bu hastalara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İzmir’de 10 binin üzerinde Parkinson hastası bulunduğunu belirten Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarına destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Parkinson Hastalığıyla sembolleşen Lale çiçeğini hediye alan Başkan Tugay, etkinlikte müzik dinletisi sunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Nargaz ve diğer katılımcıların şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.