Bakan Uraloğlu: 16 yaş altı sosyal medyaya girmemeli

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Sosyal Medya Engeli 16 Yaş Altına Genişleyebilir”

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk’te yayınlanan canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. “16 yaş altına sosyal medya engeli gelir mi?” sorusuna yanıt veren Bakan Uraloğlu, dünya genelinde benimsenen uygulamalara dikkat çekerek, “Çocuklarımızın gerçekten kendi kararlarını objektif olarak verebilecekleri bir yaşa gelmeleri önemlidir. Dünya genelinde 13 ve 16 yaş aralığı tartışılmaktadır. Biz de 16 yaşın altındaki çocuklarımızın sosyal medyaya erişimini kısıtlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gelecek yıllarda bir düzenleme yapılarak 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya ve oyun platformlarına erişimi daha da sınırlanabilir. Bakan Uraloğlu, “Oyun platformlarını da kapsayan bir düzenleme üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çocukların zararlı içeriklere maruz kalmalarını engellemek amacıyla önlemler alınacak. Ancak faydalı içeriklere erişim konusunda sıkıntı yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Roblox ve Discord Türkiye’de Açılabilir mi?

Roblox ve Discord gibi platformlara ilişkin de açıklama yapan Bakan Uraloğlu, “Oyun platformlarının Türkiye’deki temsilcileri ile iletişime geçerek çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Eğer platformların faydalı içeriklere sahip olduğunu tespit edersek, yasal düzenlemeler doğrultusunda hizmet vermelerine izin verebiliriz. Şu an itibariyle bu konuda görüşmeler devam etmekte olup, gelişmeler sonucunda açılış söz konusu olabilir” dedi.

Related Posts

ABD Başkanı Trump: Hamaney’in saklandığı yeri biliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, İran semalarında tam ve eksiksiz hava kontrolü sağladıklarını açıkladı. “Hamaney’in saklandığı yeri biliyoruz” diyen Trump, “İran’ın lideri kolay hedef. Onu öldürmeyeceğiz ama sabrımız tükeniyor” dedi.

CHP Balıkesir’de toplanıyor: 101 belediye başkanı bir araya gelecek

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 101 belediye başkanı Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla 18 Haziran’da gerçekleştirilecek toplantıda bir araya gelecek.

‘Cübbeli Ahmet’in ‘zina’ çıkışına CHP’den sert tepki

Malatya’da Nisan ayında yaşanan zirai don felaketiyle ilgili tartışma yaratan açıklamalarıyla gündeme gelen kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Mahmut Ünlü’ye, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sert tepki gösterdi.

ABD’li Senatör Bernie Sanders: ABD, Netanyahu’nun yasa dışı savaşına sürüklenmemeli

ABD’li Senatör Bernie Sanders: ABD, Netanyahu’nun yasa dışı savaşına sürüklenmemeli

English Home’da satılan bir oda kokusu toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden bir ürünü daha piyasadan toplatma kararı aldı. English Home markasına ait “English Home Reed Diffuser” adlı çubuklu oda kokusunun güvenlik riskleri taşıdığı tespit edildi. Bakanlık, ürünün hem yanık hem de yaralanma riski içerdiğini açıklarken, tüketicilere ürünün kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Demir Kubbe: İsrail’in hava savunma sistemi nasıl çalışıyor?

Demir Kubbe: İsrail’in hava savunma sistemi nasıl çalışıyor?