ABD devlet yetkilileri ve ailelerine vize kısıtlaması getirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiyalı Hükümet Yetkilileri ve Ailelerine Vize Kısıtlamaları Getiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya hükümet yetkilileri ve yakın aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarını onayladı. Bakan Marco Rubio’nun kararıyla, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların Kolombiya’ya inişine izin verilmeyecek.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından sınır dışı edilen Kolombiyalı göçmenlerin ülkeye dönüşüne izin vermeyen açıklamanın ardından, ABD’nin sınır dışı etme uygulamalarına devam edeceği belirtildi.

ABD Senatörü Rubio’nun, Bogota’daki ABD Büyükelçiliğine talimat vererek, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların kolombiya’da inişine engel olan Kolombiyalı yetkililere ve ailelerine vize işlemlerinin derhal askıya alınmasını emrettiği kaydedildi.

Açıklamada vurgulanan bir diğer nokta ise ABD’nin ulusal güvenliği ön planda tutacağı ve vize kısıtlamalarının Kolombiya’nın kendi vatandaşlarını geri kabul etmesi durumuna kadar devam edeceği oldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’nun ABD’den sınır dışı edilen göçmenlerin ülkeye inişine izin vermemesi üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın acil ve kararlı misilleme tedbirleri alınması talimatını verdiği belirtilmişti.

Trump Yönetiminin Göçmen Politikaları

Trump yönetimi, ABD’de göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Sınırdaki düzensiz göçmen akışını durdurma sözü veren Trump, ABD-Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için yeni önlemler alıyor.

Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesi ile sınıra 1500 asker gönderme kararı alınmıştı. Ayrıca federal ajanslara, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için geniş yetkiler verildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 538 belgesiz göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinin çıkarıldığı belirtilmişti.

Bu gelişmeler ışığında, ABD’nin göçmen politikaları daha da sertleşiyor ve sınırdaki önlemler artarak devam ediyor.

Related Posts

Norveç’in Tel Aviv Büyükelçiliği konutuna el bombası atıldı

İsrail’in İran’a saldırılarının gölgesinde Norveç’in Tel Aviv Büyükelçiliğinin konutuna el bombası atıldı.

İmamoğlu, DEM Eş Başkanları aracılığıyla mesaj gönderdi: ‘Ayrımcılık Türkiye’ye yakışmaz. Ülkede acı yaşayan her yeri tedavi etmek durumundayız’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevinden DEM Parti eş başkanları aracılığıyla gönderdiği mesajda, barış ve demokratikleşme vurgusu öne çıktı. İmamoğlu, “Türkiye’nin her kesimini kapsayan bir barış süreci için içeriden-dışarıdan üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

TBMM komisyon üyeleri seçimi Resmi Gazete’de: AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı

TBMM komisyon üyeleri seçimi Resmi Gazete’de: AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı

İsrail ordusunun mayıs ayındaki saldırılarında Gazze’de 12 gazeteci yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun mayıs ayındaki saldırılarında Gazze’de 12 gazeteci yaşamını yitirdi

271 kişi hayatını kaybetmişti; Hindistan’da düşen uçağın ait olduğu şirketin filosunda ciddi güvenlik ihlaline rastlanmamış!

271 kişi hayatını kaybetmişti; Hindistan’da düşen uçağın ait olduğu şirketin filosunda ciddi güvenlik ihlaline rastlanmamış!

Bursa’da orman yangını; helikopterle müdahale ediyor

Bursa’da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.