Rayiç bedeller 15 kat arttı… İstanbul’daki rakamlar dudak uçuklattı

Takdir komisyonları tarafından belirlenen ve 2026-2029 yıllarını kapsayan arsa ve arazi rayiç bedelleri açıklandı. Açıklanan rakamlar, milyonlarca mülk sahibini doğrudan etkileyecek nitelikte. Haber Global’den Sibel Gülersöyler’in haberine göre özellikle İstanbul’un merkezi ilçelerinde yer alan bazı arazilerde artış oranları 10 ila 15 kata kadar çıktı.

Bu radikal artış, emlak vergilerinden çevre temizlik vergisine, tapu harçlarından değerli konut vergisine kadar birçok kalemde yeni yük anlamına geliyor. Uzmanlar, “sadece vergi değil, aynı zamanda konut ve kira fiyatları da artacak” uyarısında bulunuyor.

İSTANBUL’DA DUDAK UÇUKLATAN RAKAMLAR

Muhtarlıklarda askıya çıkarılan yeni rayiç bedel listeleri özellikle büyükşehirlerde şaşkınlık yarattı. İşte İstanbul’daki bazı bölgelerdeki artış oranları:

Şişli Teşvikiye Mahallesi: 52 bin 472 TL’den 300 bin TL’ye

Beşiktaş Ahmet Adnan Saygun Caddesi: 37 bin 607 TL’den 225 bin 639 TL’ye

Sarıyer Emirgan Katar Caddesi: 21 bin 631 TL’den 175 bin TL’ye

Küçükçekmece İnönü Caddesi: 5 bin 750 TL’den 73 bin TL’ye

Sancaktepe Ebubekir Caddesi: 3 bin 384 TL’den 61 bin 600 TL’ye

Üsküdar Kuzguncuk Kuşbakışı Caddesi: 40 bin 718 TL’den 200 bin TL’ye

Maltepe Zümrütevler Mahallesi Çilek Sokak: 5 bin 191 TL’den 80 bin TL’ye

VATANDAŞ NE YAPMALI

Vergiler, belirlenen rayiç değerler üzerinden belli oranlarda alınıyor. Arsalarda rayiç değerin binde 3’ü, konutlarda binde 1’i, iş yerlerinde ise binde 2’si oranında emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehirlerde bu oran iki katına çıkıyor.

Vatandaşların rayiç bedel listelerine itiraz etme hakkı bulunuyor. Takdir komisyonu kararlarına, ilanından itibaren 30 gün içinde dava açılabiliyor. Bu yıl için son başvuru tarihi 7 Eylül 2025.

Related Posts

ASKON Doğu Anadolu Toplantısı Erzurum’da Gerçekleşti

ASKON’un Doğu Anadolu Bölge Teşkilat Toplantısı Erzurum’da yapıldı, iş dünyası sorunları tartışıldı.

Türkiye’den Romanya’ya ihracat arttı

Türkiye, Ocak-Temmuz 2025 döneminde 4,7 milyar dolarlık ihracatla Romanya’ya tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdi; otomotiv ve kimya sektörleri öne çıktı.

ABD ile AB arasındaki ticaret anlaşmasının detayları açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, geçtiğimiz ay sağlanan ticaret anlaşmasının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Yapılan ortak açıklamada, ABD’nin anlaşma kapsamında otomobil, ilaç, yarı iletken ve kereste gibi çeşitli Avrupa ürünlerine …

Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesindeki üç kadın!

Son 5 yılda Türkiye’nin gelir vergisi rekortmenleri listesinde öne çıkan kadınlar, toplam 11 kez isimleriyle yer aldı. İpek Kıraç üç kez, Gülden Kanatlı Derbil ve Ceyda Lale Tara ikişer kez listeye girerken, 2024’te ismini açıklayan tek kadın mükellef Derbil oldu.

THY’den dev yatırım

Türk Hava Yolları (THY), 300 milyon Euro’luk yatırım için verdiği bağlayıcı teklifin Air Europa tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Memurlar sokağa indi! Çalışma Bakanlığı’nın önüne ekmek bıraktılar

Zam teklifini protesto etmek için iş bırakan memurların protestoları sürerken Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Çalışma Bakanlığı’nın önüne ekmek bıraktı. Yıldırım “Ekmekten koparttığım parça, bütün emekçilere hak görülen parça. Şu an Çalışma Bakanlığı’nın önüne koyacağım parça, ne yazık ki Türkiye’nin yüzde 80’lik gelirinin, patronlara, şirketlere ayrılan pay” dedi.