Donald Trump selin vurduğu Teksas’ta

Trump ve Eşi Kerrville’ye Sel Felaketinden Sonra Ziyarette Bulundu

ABD’nin Tekas eyaletinde meydana gelen sel felaketinin ardından Başkan Donald Trump ve eşi Melania Trump, en çok etkilenen Kerrville bölgesini ziyaret etti. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 120’yi aşarken, 160 kişi ise hâlâ kayıp durumda. Özellikle Camp Mystic çevresinde bulunan çocuklar için umutlu bekleyiş devam ediyor.

Trump, Teksas Valisi Greg Abbott, Senatör Ted Cruz ve Senatör John Cornyn ile birlikte olay yerinde yaptığı açıklamada, “Böylesini hiç görmemiştim” ifadelerini kullandı. Guadalupe Nehri’nin adeta bir canavara dönüştüğünü belirten Trump, kurtarma ekipleri ile gönüllülerin özverili çalışmalarını takdir etti.

Melania Trump ise kurban yakınlarıyla bir araya gelerek taziyelerini iletti ve “Ulusça yas içindeyiz” dedi. FBI, DEA ve Ulusal Muhafızlar bölgede arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor.

Yetkililer, felaketin beklenmedik boyutta olduğunu ve uyarı sistemlerinin yetersiz kaldığını kabul etti.

Related Posts

Murat Çalık’ın avukatından çağrı: Yetkililere seslendi, yarını işaret etti

Yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatı, “tutukluluk incelemesine katılım” için yetkililere çağrıda bulundu.

TBMM’de 8 komisyonun tatil ve ara verme dönemlerinde çalışabilmesine ilişkin kararlar Resmi Gazete’de

TBMM, 8 komisyonun tatilde ve ara vermede çalışmasına ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

Bahçeli ve Tunç’un ardından Erdoğan da ‘TRT’ çağrısına yeşil ışık yaktı, CHP’den yanıt geldi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Nepal-Çin sınırında muson kaynaklı selde kaybolan 18 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Nepal-Çin sınır kapısı Rasuwagadhi’de yer alan Nepal-Çin Dostluk Köprüsü, şiddetli muson yağmurları nedeniyle Lende Nehri’nde yaşanan taşkınla tamamen yıkıldı. Nepal’de şiddetli muson yağışlarının neden olduğu sel sonucu, ülkeyi Çin’e bağlayan ana …