75 ülkeye vizeleri kaldırdı, Türkiye kapıda kaldı

Çin, Yabancı Turistlere Vizesiz Girişi Kolaylaştırıyor

Çin, vize politikalarında yaptığı önemli değişikliklerle yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Son güncellemelerle birlikte ülkeye vizesiz giriş yapabilen ülke sayısı 74’e yükseldi ve 16 Temmuz’da Azerbaycan’ın da eklenmesiyle bu sayı 75’e çıkacak. Ne yazık ki Türkiye, hala Çin’in doğrudan vize muafiyeti listesinde yer almıyor.

Çin Ulusal Göçmenlik İdaresi’nin verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında 20 milyondan fazla yabancı ziyaretçi ülkeye vizesiz giriş yaptı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre iki katına çıktı. Turistik bölgelerde yerli turistlerin hala yoğun olduğu göz önünde bulundurulduğunda, yaz sezonuyla birlikte yabancı ziyaretçi sayısında da önemli bir artış bekleniyor.

Çin’in Vizesiz Giriş Listesi Genişliyor

COVID-19 kısıtlamalarının etkisiyle 2023’ün başlarında sınırlarını turistlere tekrar açan Çin, ancak o yıl sadece 13,8 milyon kişiyi ağırlayabilmişti. Bu rakam, 2019’da 31,9 milyon turistin ziyaretiyle karşılaştırıldığında oldukça düşüktü.

Aralık 2023’te Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya vatandaşlarına vizesiz giriş hakkı tanıyan Çin, zamanla bu listeyi genişletti. Bugün itibarıyla Avrupa’nın birçok ülkesi ile Latin Amerika ve Orta Doğu’dan birçok ülkenin vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanıyor. Bazı ülkeler ise bu muafiyeti bir yıllık deneme süreciyle deneyebiliyor.

Related Posts

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

Bahçeli ve Tunç’un ardından Erdoğan da ‘TRT’ çağrısına yeşil ışık yaktı, CHP’den yanıt geldi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Nepal-Çin sınırında muson kaynaklı selde kaybolan 18 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Nepal-Çin sınır kapısı Rasuwagadhi’de yer alan Nepal-Çin Dostluk Köprüsü, şiddetli muson yağmurları nedeniyle Lende Nehri’nde yaşanan taşkınla tamamen yıkıldı. Nepal’de şiddetli muson yağışlarının neden olduğu sel sonucu, ülkeyi Çin’e bağlayan ana …

Evini kaçak tarihi eser ve silah deposu haline getirmiş

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde yaşayan T.Ö. isimli şahsın evine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.