AKP düğmeye bastı cezaevlerinin kapıları açılıyor… 50 bin mahkum bayramdan önce tahliye olacak

Erken Tahliye İmkanı Genişliyor: Yeni Düzenlemelerle Neler Değişecek?

Türkiye Gazetesi’nde Yücel Kayaoğlu imzasıyla yer alan habere göre, yeni paketle birlikte, 31 Temmuz 2023 tarihinden önce işlenen bazı suçlar kapsamında hüküm giyen mahkûmlar için üç yıl erken açık cezaevine geçiş imkanı getiriliyor. Açık cezaevinde bulunanlar ise tahliye edilecek ve kalan cezalarını dışarıda, denetimli serbestlik altında tamamlayacak.

Tahliye İçin Gözlem Kurulu Şartı

Bu imkandan faydalanmak isteyen mahkûmlar, cezaevi gözlem kurullarının olumlu raporunu almak zorunda olacak. Hükümlülerin cezaevi içindeki davranışları, pişmanlık düzeyleri, meslek edinme çabaları ve sosyal projelere katılımı titizlikle incelenecek. Tehlike arz eden psikolojik eğilimleri olan ya da suça meyilli kişiler için bu imkan geçerli olmayacak.

Özel Durumu Olan Mahkûmlara Düzenlemeler

Özel infaz koşullarına ilişkin yapılan düzenlemeler arasında hamile kadınlar, küçük çocuk sahibi anneler, yaşlılar, engelliler ve ağır hastalığı bulunan mahkûmlar için konutta infaz imkanı bulunuyor. Bu kapsamda, hamileler ve çocuklu kadınlar cezalarının beş yılını evde tamamlayabilecekler. Yaşlı, engelli veya hasta mahkûmlar ise adli tıp ve cezaevi kurullarının raporuyla 8 ila 10 yıllık cezalarını dışarıda geçirebilecekler.

Örgüt Adına Suç İşleyenlere Yeni Düzenleme Beklenmiyor

Anayasa Mahkemesi’nin, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyenlerle ilgili mevcut yasa maddesini iptal etmesi sonrasında, bu konuda yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Ancak, AK Parti kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre, yeni düzenleme ihtimali düşük görünüyor. Bu durumda olan kişilerin mevcut terörle mücadele yasaları çerçevesinde “iltisak” veya “yardım-yataklık” kapsamında değerlendirileceği ifade ediliyor.

Related Posts

SON DAKİKA! Rusya barış için yine İstanbul’u gösterdi

Kremlin: Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri İstanbul’da olabilir. Ayrıntılar geliyor…

Gazze’de ölüm yağdıran Türk: ‘Siyonistler vatandaşlıktan çıkarılsın’

İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşeti devam ediyor. Siyonist rejimin saflarında savaşarak soykırıma destek veren Türklerin, vatandaşlıktan çıkarılması için TBMM Genel Kurulu’na sunulan kanun teklifi ise 11 aydır görüşülmeyi bekliyor. Soykırımın tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bu teklifin yasalaşması için toplumun farklı kesimlerinden destek olduğunu söyledi. Yapıcıoğlu, “AK Parti ile yaptığımız görüşmelerde soykırım suçuna iştirak edenlerin yargılanması ile ilgili kanun teklifimize benzer bir düzenlemeyi 10’ncu Yargı Paketi’ne ilave edeceklerini söylediler” dedi

CHP’den Erdoğan’ın o sözlerine sert tepki geldi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in açıkladığı, Sayıştay raporlarına giren yolsuzluklar canını sıkmış anlaşılan… Ahtapotun kollarında yer alan AKP’lilerin ve yandaşlarının ortaya çıkmasına bozulmuş” ifadelerini kullandı.

AB’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Moskova ziyaretine ilişkin ilk yorum: ‘Barışa yönelik her çaba önemli’

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Anitta Hipper, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Moskova ziyaretiyle ilgili görüşlerini paylaştı. Hipper, “Barışa yönelik her türlü çaba önemli. Müzakereleri memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.

Slovenya Eurovision’dan çekilme tehdidi: İsrail’in katılımı protesto ediliyor

Slovenya Televizyonu, İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımına ilişkin endişelerine EBU’dan tatmin edici cevap alamazsa gelecek yarışmadan çekilebileceğini bildirdi. İsrail’in finalde halk oylamasında birinci olarak ikinci sırayı alması birçok ülke tarafından sorgulanmaya devam ediyor.

MHP’nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

MHP, TBMM’nin 28. Yasama Dönemi’nin ikinci devresinde görev yapacak Meclis Başkanvekili olarak İstanbul Milletvekili Celal Adan’ı, TBMM İdare Amiri olarak da Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın ismini Meclis Başkanlığına bildirdi.