MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

MSB Kaynakları: İsrail’in Suriye’ye Yönelik Hava Harekatları İstikrarı Bozuyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İsrail’in Suriye üzerinde gerçekleştirdiği hava harekatlarına ilişkin, “Bu hava harekatları Suriye’de istikrarı bozmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir,” ifadesini kullandı. Kaynaklar ayrıca “Suriye yeni hükümetinin talebi çerçevesinde, alanda icra edeceğimiz faaliyetlerin emniyetle yürütülmesi maksadıyla bölgede bulunan tüm unsurlar ile koordinasyon faaliyetlerine devam edilmektedir,” dedi.

Haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakanlık kaynakları, İsrail ile Suriye arasındaki gerginliğe ilişkin yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırılarını onaylamadıklarını vurgulayarak, “Suriye’de istikrarı bozan bu hava harekatlarına karşı Birleşmiş Milletler de tepki göstermiş ve durdurulması çağrısında bulunmuştur,” dedi.

GKRY’de Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Doğu Akdeniz’de NAVTEX ilan ettiği ve VALARİS DS-9 sondaj gemisinin faaliyetlerine ilişkin sorular üzerine, “GKRY’nin ilan ettiği sözde münhasır ekonomik bölgedeki faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Türk kıta sahanlığına yapılan herhangi bir ihlale anında müdahale edilecektir,” açıklamasında bulundu.

Bir Türk generalin NATO Uluslararası Askeri Karargahı İş Birliği ve Güvenlik Direktörü görevine seçilmesiyle ilgili de bilgi veren kaynaklar, generalin NATO’daki önemli rolünü vurgulayarak, Türkiye’nin NATO’daki etkinliğine dikkat çekti.

Pakistan-Hindistan İlişkileri

Kaynaklar, Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilime değinirken, bölgede yeni çatışmaların istenmediğini ve taraflara sağduyulu olmaları çağrısında bulunulduğunu belirtti. “Sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıları kınıyor, terörle mücadelede işbirliği yapılması gerektiğini vurguluyoruz,” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İstanbul’da kararlaştırıldı, Rusya onayladı: En büyük esir takası olacak

Moskova, Ukrayna ile şimdiye kadarki en büyük esir takası için 7 ila 9 Haziran arasında hazır olduklarını duyurdu. Rus yetkili Medinski, 1.200 askerin karşılıklı olarak serbest bırakılacağını açıkladı. İstanbul’da daha önce sağlanan mutabakatın ardından bu yeni takas, hasta ve genç savaş esirlerinin umudu oldu.

Çeşme’de bayram öncesi doluluk yüzde 75 e ulaştı

Kurban Bayramı tatili için en çok tercih edilen destinasyonlardan İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de otellerin doluluk oranı yüzde 75’e ulaştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, rezervasyonların sürdüğünü, doluluk oranlarının sürekli arttığını söyledi.

Son Dakika… Silivri Cezaevi’ndeki 8 kişi İzmir’e sevk edilecek! Aralarında Murat Çalık da var

Son Dakika… Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 8 kişinin İzmir’e sevk edileceği öğrenildi. Sevk edilecek isimler arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da bulunuyor.

Sarıyer’de şişme botla denize açılan çocuklar kurtarıldı

Sarıyer’de şişme botla denize açılan ve geri dönemeyen 2 çocuk, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulundu. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Otobüste düşürülen altın kolyeyi böyle aldı

Kayseri’de bir kişinin özel halk otobüsünde seyahat ederken düşürdüğü 50 bin TL değerindeki altın kolye, Ş.B. isimli kadın (61) tarafından alındı. O anlar otobüsün güvenlik kamerasına yansırken, kadın ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Dev firmada pilot krizi büyüyor: Bin 400 uçuş iptal edildi

İsviçre’nin ulusal hava yolu şirketi Swiss, pilot eksikliği nedeniyle Ekim ayına kadar yaklaşık bin 400 uçuşu iptal edeceğini açıkladı.