TRT’den İmamoğlu eleştirilerine ‘kara propaganda’ savunması

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Toplandı: TRT Haber Tarafsızlık Tartışmalarını Ele Aldı

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu dün, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında, TRT Genel Müdürlüğünün 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşülmesi amacıyla bir araya geldi.

“Algı Yönetimi” Tartışmaları

Bazı milletvekillerinin, tarafsız olması gereken TRT’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’ye daha fazla, CHP’ye ise daha az süre ayırdığı yönünde ifadeler kullandığını hatırlatan Sobacı, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tarafsızlık meselesi iki temel boyuttan oluşmaktadır. Bunlardan biri süre boyutu, diğeri ise İBB’deki yolsuzluk iddialarına ilişkin haberlere verilen önceliktir. Farklı süreler zikredilerek yapılan hesaplamalar, algı yönetimine yol açabilir. TRT, her türlü haberi objektif bir şekilde sunmaya özen göstermektedir.”

“Suçlamaları Reddetti”

TRT Haber’de CHP ile ilgili haberler ile Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya ilişkin görüntülerin yayınlandığını belirten Sobacı, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’nun ifadeleriyle ilgili bilgi verildiği iddialarını reddediyoruz. İBB’deki yolsuzluk iddialarına ilişkin haberler doğru ve tarafsız bir şekilde verilmektedir. TRT, kamu soruşturmalarını görmezden gelemez ve vatandaşların haber alma hakkını karşılamak için objektif bir yayın politikası izlemektedir.”

Related Posts

Özgür Özel’den şehit ailesine ziyaret

Özgür Özel, bugün miting gerçekleştireceği Malatya’ya geldi. Özel, Malatya’da şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti.

Donald Trump selin vurduğu Teksas’ta

ABD’nin Tekas eyaletinde meydana gelen sel felaketinin ardından Başkan Donald Trump ve zevcesi Melania Trump, en çok etkilenen Kerrville bölgesini ziyaret etti. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 120’yi aşarken, 160 kişi ise hâlâ kayıp. Kerr County …

Murat Çalık’ın avukatından çağrı: Yetkililere seslendi, yarını işaret etti

Yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatı, “tutukluluk incelemesine katılım” için yetkililere çağrıda bulundu.

TBMM’de 8 komisyonun tatil ve ara verme dönemlerinde çalışabilmesine ilişkin kararlar Resmi Gazete’de

TBMM, 8 komisyonun tatilde ve ara vermede çalışmasına ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti