Görme Engelli Kadınlar Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Görme Engelli Kadınlar Nevşehir’de Braille Alfabesiyle Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Nevşehir’de İl Müftülüğünce açılan kursa katılan görme engelli kadınlar, Braille alfabesiyle (kabartma yazıyla) Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce müftülük binasında açılan kursa katılan görme engelli 5 kadın, Kur’an-ı Kerim okumak için eğitim almaya başladı. Hazırlık sürecinde boncuk ve kabartmalı kağıt parçalarıyla eğitime hazırlanan kadınlar, okumaya geçtiklerinde ise Braille alfabesiyle hazırlanan özel Kur’an-ı Kerim’i kullandı.

Kursiyerler, öğrenme sürecinde çeşitli zorluklara rağmen kararlılıkla derslere devam ederken, eğitmenler bireysel ihtiyaçları dikkate alarak özel metotlarla destek veriyor. Kur’an-ı Kerim öğreticisi Sümeyra Karadeniz, AA muhabirine, kursiyerlerin haftada 2 gün gerçekleştirilen eğitimlere özveriyle devam ettiklerini söyledi.

Elif-Ba eğitiminin görme engelliler için tamamlanma sürecinin yaklaşık 1 yıl olduğunu anlatan Karadeniz, şöyle konuştu: “Görme gibi bir nimete sahipken dahi Kur’an-ı Kerim’i okumanın zorlukları var. Hiç görmeden parmaklarıyla Kur’an-ı Kerim okumak ise çok daha zor. Kursiyerlerimiz yaşları ilerlediği ve okuma yazma da bilmediklerinden zorluk çekebiliyorlar. Zorluklara rağmen azmi ve gayreti olan öğrencilerimiz Kur’an öğrenmeyi başarabiliyor. Buraya da mutlu olarak geliyor. Sadece Kur’an-ı Kerim okumak için değil, aynı zamanda sosyal bir ortam oluşturmuş oluyoruz çünkü görme engelli oldukları için evlerinden çıkıp sosyal ortamlara katılımları zor. Bazen parmaklarının hissetmeme durumu olduğunda ara vermeyi teklif ettiğim zaman devam etmek istiyorlar.”

“Okumayı ve öğrenme duygusunu herkes yaşamalı”

Kursiyerlerden 42 yaşındaki Ayşe Türk de derslere katıldığında öğrenme sürecinin zorluklarına rağmen kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi. Sürecin zor olduğunu ama gayret etmekten vazgeçmediğini ifade eden Türk, “Öğrenmek için daha da çabalayacağım. Okumayı ve öğrenme duygusunu herkes yaşamalı. Evde boş vakit geçirmektense burada uğraşmak beni daha çok rahatlatıyor. Hocamız çaba göstermeseydi biz halen evde oturuyor olacaktık.” diye konuştu.

Kursiyerlerden 26 yaşındaki Nazlı Zorlu ise harflere ilk dokunduğunda zorlandığını ancak aksatmadan devam ettiği eğitimlerle başarıya ulaştığını kaydetti. Zorlu, “Kendimi çok mutlu hissediyorum. Kur’an-ı Kerim’i okuduğum an sanki dünyaların benim olduğunu hissediyorum.” dedi.

24 yaşındaki Eda Zorlu da ailesinin ve hocasının çabalarıyla Kur’an-ı Kerim’e geçmek üzere olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’e geçmeme az kaldı. 2 yıl önce boncuklarla ve tablet kabartma kağıtlarıyla başladım. Kendimi çok iyi hissediyorum. En büyük hayalim hafız olmak.” ifadesini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ramazan Kösedağ – Kültür Sanat

Related Posts

AGS sınav giriş belgesi açıklandı mı? AGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Akademi Giriş Sınavı (AGS) için geri sayım sürerken, öğretmen adayları sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını merakla araştırıyor. Peki, AGS sınav giriş belgesi açıklandı mı? AGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Antik DNA araştırması yeni veriler ortaya koydu: Çatalhöyük anaerkil miydi?

Antik DNA araştırması yeni veriler ortaya koydu: Çatalhöyük anaerkil miydi?

YKS’de yandaş skandalı

Kuralların çok katı uygulandığı sınava girişte, Eğitim Bir Sen Ayvalık İlçe Başkanı’nın oğluna
torpil yapıldı, kimliksiz olduğu halde sınava katıldı. Suç duyurusu üzerine soruşturma açıldı.

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

25 HAZİRAN ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 (Tıkla hızlı görüntüle) | Milli Piyango Online Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları belli oldu: 392 milyon TL ikramiye devretti!

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 25 Haziran 2025 sorgulama ekranı, canlı çekilişin ardından Milli Piyango Online ile erişime açıldı. Sisal Şans tarafından haftanın 2. Çılgın Sayısal Loto canlı çekilişi 25 Haziran Çarşamba günü noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından da canlı yayınlanan çekilişin hemen ardından bu akşamki Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları ve hangi numaraların kazandırdığı belli oldu. Çekilişte 6 bilen çıkmayınca tam 392 milyon 279 bin 117 TL ikramiye devretti. 5 bilen 1 talihli de 12.516.448,85 TL kazandı. Çekiliş sonrası gözler Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranına çevrildi. Bu akşamki Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı millipiyangoonline.com üzerinden ikramiyelerini öğrenebilecekler. İşte, 25 Haziran 2025 Çılgın Sayısal Loto sonucu online hızlı sonuç sorgulama ekranı ve çekiliş sonuçları ile ilgili bilgiler.

2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, askeri öğrenci olabilme hayaliyle tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?