Taşucu Sahili’nde Pelikan Coşkusu

Silifke Taşucu Sahili’nde Şaşırtıcı Ziyaretçi: Pelikan!

MERSİN’in Silifke ilçesinde bir süre önce Taşucu Sahili’ne gelen ve bölgeden ayrılmayan pelikan, ilgi odağı oldu.

Silifke ilçesi Taşucu Sahili’ne bir süre önce gelen pelikan, bölgeden ayrılmadı. Sabahın erken saatlerinde denizde avlanan pelikan, zamanının geri kalanını ise sahilde yürüyüş yapan veya balık tutan kişilerin arasında dolaşıyor. Taşucu sakinlerinden doğa fotoğrafçısı Aytaç Kurt, pelikanın varlığından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Sabah erken saatlerde avlanıyor, sonra sahile geliyor ve bizlerle birlikte zaman geçiriyor. Ona zarar vermemeye dikkat ediyoruz. Çocuklar bile korkmadan yanına yaklaşabiliyor. Herkes ona sarılıp fotoğraf çektiriyor. Artık bizden biri gibi” dedi.

Haber: Atike CEYLAN KAÇAR-Kamera SİLİFKE,(Mersin)

Related Posts

Mersin’de Çifte Cinayet: Gelin ve Kayınvalide Öldürüldü

Mersin’de gelin Aygül Çınar ve annesi Türkan Söylemez, başlarından vurularak öldürüldü.

Bergama’da Roma Dönemine Ait Bronz Kazan Bulundu

Bergama Antik Kenti’nde yapılan kazılarda, Roma dönemine ait bronz kazan bulundu ve sergilenecek.

Ünlülerin isimleri üzerinden dijital vurgun

Ünlü isimlerin ad ve soyadları, internet alan adı olarak başkaları tarafından tescillenip satışa sunuluyor. Hukukçular, bu durumu dijital itibarın gaspı olarak nitelendirirken, marka tescili ve hukuki başvuru yollarına dikkat çekiyor.

Kayıp kadim rengin tarifi binlerce yıl sonra bulundu: Askeri sistemlerde bile kullanılacak

Binlerce yıl önce Mısır piramitlerinin gölgesinde parlayan bir renk, yüzyıllar süren sessizliğin ardından yeniden doğdu. Antik çağların en gizemli ve çarpıcı tonlarından biri olan Mısır Mavisi (Egyptian Blue), bilim insanlarının çabalarıyla modern dünyaya geri kazandırıldı.

Serinlemek için denize giren Orkun’dan acı haber

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, serinlemek için denize giren 30 yaşındaki Orkun Ege Kavak boğularak yaşamını yitirdi.

Meteoroloji’den Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.