‘Aşı temininde sorun yaşanıyor’ dediği için yargılanan doktor beraat etti

Doktor Yusuf Eryazğan, Aşı Tedariki Konusunda Beraat Etti

Katıldığı televizyon programında aşı tedariki konusunda sıkıntı yaşandığını söylediği için hakkında dava açılan doktor Yusuf Eryazğan, beraat etti. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden (MLSA) Eylem Sonbahar’ın haberine göre, NTV’de 9 Aralık 2022 tarihinde katıldığı yayında, Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) Hepatit B, çocuk felci ve verem aşılarıyla ilgili tedarik sorunu yaşandığını aktaran Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUHAED) Başkanı doktor Yusuf Eryazğan, Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesinde düzenlenen “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Eryazğan katılmazken, avukatı Ömer Faruk Tutuş hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Eryazğan’ın televizyon yayınında söylediği sözlerin kamu barışını bozmaya elverişli nitelikte olmadığı nedeniyle beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, Yusuf Eryazğan’ın üzerine atılı “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunun kanunda tanımlanan yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

(ALINTI)

Related Posts

İlkokul öğrencileri dehşeti yaşadı: 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde düzenlenen bilim fuarı etkinliğinde sahne arkasındaki pankartın devrilmesi sonucu 5 ilkokul öğrencisi yaralandı.

Fatih Erbakan duyurdu: Yeni ittifak gelecek

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, daha güçlü bir alternatif ve sinerji oluşturmak için sağ seçmene hitap eden partilerle ittifak yapacaklarını duyurdu.

AKP’li belediye 1,5 yıl bekletti sonunda reddetti! Bülent Ecevit ismi için gerekli ortam bulunamamış!

Bir dönem Türkiye siyasetine damga vuran “kara oğlan” lakaplı eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in isminin Kayseri’de uygun bir caddeye verilmesi teklifi AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedildi. Ecevit’in isminin Kayseri’de bir caddeye verilme teklifini CHP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri 1,5 yıl önce verilmişti.

Rusya, ABD ile üçüncü tur görüşmelerin ‘yaklaştığını’ duyurdu

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ile yakında yeni tur görüşmeler yapmayı planladıklarını kaydederek, “Rahatsız edici konular hakkındaki üçüncü tur görüşmeler yaklaşıyor. Tarihi açıklamak için henüz çok erken ancak umarım bir sonraki tur çok yakında yapılacaktır” diye konuştu.

Dışişleri’nden Madleen açıklaması: Her türlü konsüler desteği sağlıyoruz

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Gazze’ye insani yardım taşıyan ve İsrail tarafından alıkonulan “Madleen” adlı gemide bulunan vatandaşlara her türlü konsüler desteği sağladığını ve süreçle ilgili vatandaşların yakınlarının bilgilendirildiğini bildirdi.

AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Devlet Bahçeli’ye ‘kurucu önder’ uyarısı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in mezar ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Öcalan için kullandığı ‘kurucu önder’ sözüne Alparslan Türkeş’in oğlu AKP’li Tuğrul Türkeş’ten dikkat çeken bir uyarı geldi.