5 teğmen TSK’den ihraç edildi

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Yüksek Disiplin Kurulu tarafından sıralı 3 disiplin amiri ile Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 5 teğmene “Silahlı kuvvetlerden ayırma cezası” verildiği açıklandı.

Ne olmuştu?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlı Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreni düzenlenmişti. Tören sonrası bir grup yeni mezun teğmen kılıçlarını havaya kaldırarak yemin etmişti.

Teğmenlerin yeminin ardından siyaset gündeminde tartışmalar başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Eylül’de yaptığı açıklamada, “Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir” demişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise teğmenleri “‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişler. Birileri bundan da rahatsız olmuş, ne diyeceklerdi?” diyerek savunmuştu.

Teğmenler hakkında amirlerin ikazlarına rağmen planlı disiplinsizlik yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmış ve 18 Kasım 2024’te Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmişlerdi.

Soruşturmanın, okunan metnin içeriği ve atılan sloganla ilgili olmadığını belirten MSB kaynakları, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürk’le hiçbir sorunu olamaz” demişti.

MSB kaynakları, “Burada sorgulanan, disiplinsizlik ve bunun hangi motivasyonla yapıldığıdır” ifadelerini kullanmıştı. 5 teğmen, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda, teğmenlerin alay komutanı vekili, tabur komutanı ve bölük komutanı ise Milli Savunma Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunma yapmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Hamas’tan ABD’nin ateşkes önerisine yanıt: “10 esir serbest bırakılacak”

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un sunduğu ateşkes önerisine dair cevabını arabuluculara teslim ettiklerini bildirerek, hayatta olan 10 esir ile 18 esirin cenazesinin İsrail’e teslim edileceğini açıkladı.

76 ülke gezdi: En fazla para harcadığı ülkeleri açıkladı

Dünyanın her ülkesini 23 yaşında tamamlayan Alman influencer Luca Pferdmenges, “bütçe dostu” olarak öne çıkan birçok destinasyonun düşündüğünüz kadar ucuz olmadığını açıkladı.

Boşandığı polis memurunu öldüren komisere ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de boşandığı polis memuru Sevda Kuş’u (37), tabancayla vurarak öldüren komiser Ali Yılmaz (40), ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmayı izleyen Kuş’un babası Erkan Kuş, karar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

Fransa’da çocukların olduğu yerlerde sigara yasağı!

Fransa Sağlık Bakanı Catherine Vautrin, çocukların bulunduğu park, plaj ve bahçe gibi dış mekanlarda 1 Temmuz’dan itibaren sigara içmenin yasaklanacağını belirtti. Vautrin, Fransız Ouest-France gazetesine yaptığı açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren …

Rektörün aylığı 1.2 milyon

Rektör maaşları skandala döndü. Çankırı’dan sonra Karabük’te de 1.2 milyonluk maaş ortaya çıktı. Rektör Kırışık, oturduğu villanın 60 bin TL’lik kirasını da üniversiteye ödetiyor.

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor

Fransa’da pek çok açık alanda sigara içmek yasaklanıyor