3 kişi ölmüştü… Pendik’teki otel yangınında gerekçeli karar açıklandı

Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Mart 2023’te Doğu Mahallesi’ndeki 7 katlı otelde çıkan yangında müşterilerden Feyzullah Can Yetim, İbrahim Turan ve Tuba Üstündağ’ın hayatını kaybetmesine ilişkin 3 sanığın yargılandığı davanın gerekçeli kararını hazırladı.

Sanıklar Murat Şah ve Cihan Şah tarafından işletilen otelde, resepsiyonda çalışan diğer sanık Ayşe Arslanşen’in de olay tarihinde otelde görevli olduğu kaydedildi.

Bilirkişi raporunda, otelin yangın söndürme ve algılama sistemlerinin, yangına dayanıklı duman sızdırmaz kapıların, yangından kaçış planlarının, yangın esnasında itfaiyenin müdahale etmesine imkan sağlayacak uygun proje ve dizaynların yapılmadan ve onay alınmadan binanın kullanılma açıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ayrıca zabıtanın eksiklikler nedeniyle mühürlediği otelde, otel tarafından mührün kırılarak açılıp müşteri kabul edildiği de ortaya çıkmıştı.

Tutuklu 2 otel yetkilisi, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 9’ar yıl, resepsiyon görevlisi ise tali kusurlu olması nedeniyle aynı suçtan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Related Posts

CHP’li isim, verilerle Mehmet Şimşek’e seslendi: ‘Her 4 kişiden 1’i icralık’

“Bu ülkede artık her 4 kişiden 1’i icralık. Türkiye, geçim derdini değil icra tebligatlarını takip eden milyonların ülkesi oldu” ifadelerini kullanan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslendi.

Plajlarda tehlike büyüyor: ‘Et yiyen bakteri’ hızla yayılıyor

Avrupa sahillerinde tatilciler deniz keyfi yaparken, uzmanlar sıcak sularda artan bakteriyel risklere karşı uyarıyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), iklim değişikliğiyle birlikte yayılım alanı genişleyen Vibrio bakterilerine dikkat çekti. Halk arasında et yiyen bakteri olarak bilinen ‘Vibrio vulnificus’ DNA’sına daha önce yapılan araştırmalarda Türkiye’de de rastlanmıştı.

Mahmut Tanal, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’ye verilen ev hapsine tepki olarak ayağına ip bağladı: Hukuka aykırıdır, herhangi bir kamu yararı yoktur!

Mahmut Tanal, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’ye verilen ev hapsine tepki olarak ayağına ip bağladı: Hukuka aykırıdır, herhangi bir kamu yararı yoktur!

İsrail, Elon Musk’ın SpaceX şirketi aracılığıyla “Dror 1” iletişim uydusunu uzaya fırlattı

İsrail, Elon Musk’ın SpaceX şirketi aracılığıyla “Dror 1” iletişim uydusunu uzaya fırlattı

Samsun’da yangın çıkan daire küle döndü

Samsun’da bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.

Özgür Özel’den şehit ailesine ziyaret

Özgür Özel, bugün miting gerçekleştireceği Malatya’ya geldi. Özel, Malatya’da şehit Piyade Teğmen Furkan Sert’in ailesini ziyaret etti.